Skribent

Patrik Jonsson

6 april 2011 | 19:18

Ridley och Tony Scott gör ny serie

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om en ny serie av Ridley och Tony Scott och GK-TV planerar att göra en serie som kan bli "Deadwood" till sjöss.

För endast ett par dryga månader sedan så gick kanalen Cinemax ut med att de på allvar skulle börja "tävla" mot systerkanalen HBO och mot rivalkanaler som Showtime och FX. Hur gör man det på ett bra sätt då? Ja man kan ju alltid börja med att roffa åt sig en serie signerad bröderna Ridley & Tony Scott och det är just precis vad de har gjort.

Projektet, som i skrivande stund saknar titel, ska kretsa kring en befälhavare av en paramilitär grupp som kommer en ras av några slags supermänniskor på spåren. Serien beskrivs som en korsning av Ridleys gamla klassiker "Bladerunner" och den tillika hyllade filmen "District 9". Detta låter ju faktiskt inte så pjåkigt.
 
Ja och här kommer en till ganska så intressant nyhet; produktionsbolagen GK-TV och Valhalla Entertainment har slagit sina (kloka?) huvuden ihop och summan av kardemumman går under titeln "Port Royal". Projektet ser ut att komma bli ett påkostat äventyrsdrama och ska utspela sig under slutet av 1600-talet i och kring Jamaica. Ja jag antar att ni redan nu har gissat vad serien kommer att handla om?

Här blir det pirater, smugglare, korrupta politiker och skumma handelsmän som alla vill ha sin del av kakan i en hamnstad där inte en kotte kan stava till moral. Det här låter ju nästan som en "Deadwood" till sjöss och jag hoppas verkligen att de väljer att gå på den linjen så att det inte blir något "Pirates of the Caribbean"-trams av det hela.

"Port Royal" har ännu inget "hem", de håller nämligen just nu på att försöker sälja serien till någon intresserad kanal. HBO, FX, AMC, Starz eller Showtime, snälla! Tack.
 
Skådespelaren Kyle Chandler, kanske mest känd som Coach Taylor i "Friday Night Lights", håller just nu i dagarna på att förhandlar om huvudrollen i FX´s

kommande storsatsning "Powers". Serien ska, som jag tidigare nämnt, handla om ett par snutar som löser brott i en värld befolkade av superhjältar och det är alltså som den ena halvan av snutduon som Chandler är aktuell för.
 
Vi kan nu vinka adjö till alla rykten om att Will Arnett skulle vara aktuell att ta över efter Steve Carell i The Office. Arnett har nämligen fått rollen i en ännu så länge titellös komediserie för NBC där han ska spela mot Christina Applegate. Chanserna att han både ska spela i denna nyss nämnda serie och boss i The Office är mindre än minimala, så farväl till det ryktet och förmodligen så får vi välkomna ett nytt redan nästa vecka.

HBO har beslutat att lägga ned psykologdramat "In Treatment", men öppnar samtidigt dörrarna för en eventuell fortsättning i form av en spin-off i ett nytt format där vi då ska få återse och följa vissa av patienterna från originalserien.

Tänkte att då vi ändå håller på så kan vi väl även runda av det hela med lite nyheter kring HBO och det blir av den goda sorten. Kanalen har nämligen en ny komediserie på gång som heter "Life´s Too Short" och ska kretsa kring en dvärg som driver en s.k. "Talent Agency". Jaha, det där var väl inte så märkvärdigt? Nej men lägger man till att det är Ricky Gervais som ligger bakom den så får ju det hela helt nya dimensioner.
Tänk er; HBO + Gervais + Talent Agency. I rest my case.

Game of Thrones, som har premiär 17:e april i USA, har premiär den 7:e maj på Canal+. Den kommer även att komma till SVT senare, men inget datum är spikat vad det gäller just SVT. Till hösten blir det dock. Så, förhoppningsvis så slipper vi vänta ända till nästa år innan man kan se Game of Thrones på en markbunden kanal.

| 6 april 2011 19:18 |