RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

4 februari 2020 | 12:40

Rick Moranis kan återvända i nya ”Älskling, jag krympte barnen”

Skådespelaren har varit pensionerad sedan 2007. Kan Disney övertala honom till en comeback?
Den 66-årige skådespelaren och komikern Rick Moranis har hällt sig undan rampljuset de senaste åren. Kanske är det dags för en comeback, enligt källor till The DisInsider.

Sajten skriver att Disney hoppas övertala honom tillbaka till rollen som Wayne Szalinski i en ny ”Älskling, jag krympte barnen”. Man poängterar dock att han är i början av förhandlingarna, så allt kan hända.

Moranis spelade Wayne i den klassiska sci-fi-komedin från 1989 samt i två uppföljare. Den nya filmen kommer fokusera på den nu vuxne sonen Nick (spelad av Josh Gad) som också lyckas med konststycket att krympa sina ungar.

Det har varit tyst om Moranis sedan ”Älskling, vi krympte oss själva” gick direkt till video år 1997. Han har gjort röstroller, bland annat i Disneys ”Björnbröder” (2004), och medverkade i sketchdokumentären ”Bob & Doug McKenzie's Two-Four Anniversary” (2007).
 
 
I en intervju med Consequence of Sound från 2015 berättade Moranis om att han inte alls är pensionerad, bara petig med sina roller.

- Jag tog en paus, vilket blev en mycket längre paus. Men jag är intresserad av allt som är intressant. Jag får frågor om film- eller tv-roller då och då, och hittar jag något lockande så tar jag antagligen det.

Många fans har nog väntat på en comeback från Moranis - känd från ikoniska 80-talskomedier som ”Ghostbusters” och ”Det våras för rymden”. Med lite tur kommer han tillbaka på bio redan nästa år.
| 4 februari 2020 12:40 |