Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 mars 2018 | 20:30

"Rick and Mortys" framtid hänger löst på grund av kontraktsbråk

Dan Harmon, en av de två "Rick and Morty"-skaparna, avslöjar att anledningen att serien inte förnyats med en fjärde säsong än - beror på ett kontraktsbråk.
Den tredje säsongen av "Rick and Morty" blev den mest populära hittills. Under sommaren var "Rick and Morty" till och med den komediserie med flest tittare i hela USA.
 
Nästan ett halvår har nu gått sedan finalavsnittet sändes på Adult Swim, men serien har fortfarande inte fått en officiell beställning på en fjärde säsong - och seriens skapare har därför inte börjat skriva på några nya avsnitt. Något som har förbryllat "Rick and Morty"-fansen världen över.
 
 
Under en podcast-intervju tidigare i veckan har Dan Harmon, en av de två skaparna av "Rick and Morty", avslöjat vad förseningen beror på.
 
- Anledningen att vi inte arbetar med "Rick and Morty" just nu beror inte på att jag insett att jag inte behöver imponera på er. Det beror på en liten grej som kallas för kontraktsförhandlingar - och det har blivit komplicerat den här gången.
 
Förhandlingarna sker visst inte direkt med Adult Swim utan med deras ägare Turner Broadcasting. Det framgår däremot inte exakt vad de inte kan enas om för villkor, även om det i slutändan sannolikt handlar om pengar på ett eller annat sätt.
 
 
Även om en fjärde säsong av "Rick and Morty" fortfarande känns praktiskt taget garanterad, skulle det inte förvåna mig om exempelvis Netflix sveper in och köper loss serien (då de redan sitter på de globala rättigheterna) - om förhandlingarna fortsätter att dra ut på tiden.
 
Men faktum kvarstår, den fjärde säsongen har inte ens beställts ännu - och "Rick and Morty"-skaparna är kända för att ta god tid på sig med sina manus. Det kan därför vara bra att ställa in sig på att det kan dröja ett par år innan vi får en fortsättning.
 
Vad tycker du om de tre säsongerna som har släppts hittills av "Rick and Morty"? Hoppas du på en fortsättning? Kommentera gärna nedan!
| 23 mars 2018 20:30 |