Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 juli 2018 | 07:30

"Rick and Morty"-skaparen tvingas be om ursäkt för klipp från 2009

Klippet ska ha varit ett försök på en parodi till "Dexter", och visat Dan Harmon bryta sig in i ett hus och våldta en spädbarnsdocka.
Redan 2009 när klippet lades ut av Harmon, en av de två skaparna bakom "Rick and Morty", insåg han att det hade blivit för grovt och tog ner det samma dag. Nästan 10 år senare har klippet nu "hittats" av någon och lagts ut på nytt. 
 
Harmon har via Variety bett om ursäkt för klippet.
 
- Året 2009 gjorde jag en "pilot" som var menad att parodisera "Dexter", men enbart lyckades vara upprörande. Jag insåg snabbt att materialet var alldeles för smaklöst och tog ned videon direkt. Ingen borde någonsin ha behövt se vad ni fick se, och för det ber jag verkligen om ursäkt.
 
Dan Harmon.
 
Precis som James Gunn, den nyligen (av Disney) sparkade "Guardians of the Galaxy"-regissören och manusförfattaren, har Harmon nu tvingats be om ursäkt för 10-åriga (men smaklösa) skämt om övergrepp på barn.
 
Till skillnad från Disney har Adult Swim (kanalen som visar "Rick and Morty" i USA) valt att stå vid Harmons sida. De poängterar att klippet var smaklöst och inte har något med deras värden att göra. Men att de förstår att Harmon är en annan person idag, och framför allt inte kommer att skapa något liknande innehåll hos dem.
 

Läs också: Selma Blair vädjar till Marvel - "Ge James Gunn jobbet tillbaka"

 
Vad tycker ni om den senaste tidens framtvingade ursäkter kring tio år gamla (men smaklösa) skämt? Kommentera gärna nedan! 
| 24 juli 2018 07:30 |