Film

Skribent

MovieZine

15 december 2019 | 12:15

Star Wars-skådespelarna redo för mer kritik

Richard E. Grant förväntar sig en ny backlash. "Man kan inte göra alla nöjda."
Rian Johnsons "The Last Jedi" delade Star Wars-publiken i två läger. "Game of Thrones"-finalen blev högljutt kritiserad online. De senaste åren har vi sett allt fler exempel på hur fans vänder ryggen mot sina mest älskade filmfranchiser och tv-serier.

Den nya "Star Wars: The Rise of Skywalker" lär inte heller vara säker, och skådespelarna är redo för en backlash. IO9 har talat med Richard E. Grant, som medverkat i både "GOT" och nya "Star Wars"-filmen som har premiär på onsdag.

- Folk är otroligt passionerade. De känner att de äger "Star Wars". Och jag kan förstå det, för jag har själv varit ett fan sedan jag var en 20-årig teaterelev år 1977, säger Grant.
 
 
Och passionen kan ta sig an starka uttryck. Grant menar att "Game of Thrones-syndromet" inte går att undvika när "The Rise of Skywalker" - rymdsagans avslutande del - går upp på bio:

- Man kan inte göra alla nöjda. Vad gäller slutet, vad folk vill få se, så kommer de flesta förhoppningsvis att känna sig nöjda med vad de faktiskt får. Men oundvikligen kommer det finnas de som känner annorlunda. Det kan man inte göra något åt. Man måste göra det som känns rätt, och jag tycker att J.J. har gjort sitt yttersta.
 
 
Regissören J.J. Abrams har tidigare kallat fankritiken för "Fandom Menace". Han säger själv att "man behöver inte hålla med om varje detalj för att älska något, vare sig det är Star Wars eller något annat".

- Jag älskar inte varenda grej i filmerna, men jag älskar "Star Wars". Jag hoppas att vi kan återgå till diskussioner med mera nyans och acceptans, sade Abrams nyligen i en intervju med Esquire.
 
 
"Star Wars: The Rise of Skywalker" kommer säkerligen att bli hett omdebatterad och djupt analyserad de kommande veckorna. Vi håller med Abrams och hoppas på en städad debatt, när filmen får sin svenska biopremiär 18 december.
| 15 december 2019 12:15 |