Film

Skribent

Mats Karlsson

11 september 2017 | 19:15

Rian Johnson tänker inte alls på "Star Wars IX"

"Star Wars: The Last Jedi"-regissören varken avfärdar eller bekräftat ryktet om att göra nästa del i sagan.
I förra veckan blev Colin Trevorrow tvungen att lämna "Star Wars IX" och lika snabbt som han lämnade började spekulationerna om vem som skulle ersätta honom. En av de hetaste kandidaterna till registolen är föga förvånande Rian Johnson ("Star Wars: The Last Jedi").
 
Under ett besök i Japan (notera att Johnson avslöjar en ny cameo i videon) fick han den raka frågan om han kan tänka sig att regissera nästa del i sagan:
 
- Det var aldrig min plan att regissera Episod 9, så jag vet inte vad som händer med den. Jag var helt fokuserad på Episod 8 och få den här upplevelsen. Nu tänker jag bara på att få ut filmen och se hur publiken tar emot den. Så nej, jag tänker inte alls på det just nu.
 
- Vem som än gör den kommer jag se fram emot att bli en biobesökare igen. Och att få sitta ner och se vad nästa filmmakare har att visa oss och var historien tar vägen.
 
Hans väl valda och diplomatiska svar är öppet för tolkning. Men han avfärdar absolut inte att sitta sig i registolen igen. Det som är värt att påpeka är att Lucasfilm sägs (läs Kathleen Kennedy) verkligen gilla "The Last Jedi" och det kan definitivt generera i förnyat förtroende, om de nu inte redan har hittat sin nya regissör. Om Johnson skulle få frågan att regissera "Star Wars IX" kommer han säkert ta sig en rejäl funderare innan han ger sitt svar.
 
Rian Johnsons "Star Wars: The Last Jedi" får premiär 13 december.
| 11 september 2017 19:15 |