Film

Skribent

Oskar Möller

21 januari 2023 | 12:00

Reys råd till till framtida Star Wars-aktriser: "Filtrera bort det folk säger"

Hon jobbar inte längre i en galax långt, långt bort. Men Daisy Ridley har kloka råd att ge till de aktriser som i framtiden hoppar på en livsomvälvande roll som i "Star Wars: The Force Awakens".
I en intervju i Variety om sitt nya filmprojekt "Sometimes I Think About Dying" pratade stjärnan även om hur hon bearbetade den intensiva backlash hon utsattes för efter att ha axlat rollen som den kivnnliga Jedin Rey.
 
- Världen är ett galet ställe, sa skådespelerskan om det anonyma hatet online från Star Wars fans och fortsatte:

- Det är viktigt att kunna filtrera bort allt det där.
 
Även John Boyega (vänster i bild) utsattes för giftiga kommentarer online i rollen som Finn.
 
"Star Wars: The Force Awakens" var Star Wars-franchisens sjunde del och den första filmen som släpptes sedan Disney köpte Lucasfilm och alla rättigheterna till serien. Den kallas i folkmun för Sequeltrilogin eftersom den följer händelserna efter Luke och Leias äventyr i de tidiga originalfilmerna.
 
Att en ny trilogi släpptes var så klart en enorm händelse i filmvärlden och för alla väntande Star Wars-fans - men trots framgångarna på bioduken stötte den nya serien på patrull - allt från farhågor om att den snuttifierats till högljudda klagomål om att SW blivit "alltför woke" delades online. Det gick så långt att Disneys tidigare VD var tvungen att uttala sig i media.
 
Dessvärre var allmänt slentriantrötta klagomål om alltför mycket mångfald i det nya Star Warslandskapet det enda som publicerades på sociala medier, Reddit och andra forum - skådespelare som John Boyega, Kelly Marie Tran och Moses Ingram fick utstå rasistiska påhopp från "fans" som inte lärt sig vettig nätikett.
Den sistnämnda skådespelerskan fick support av självaste Obi Wan Kenobi, Ewan MacGregor som skrev: "There are more than 20 million sentient species in the Star Wars galaxy, don’t choose to be a racist", på Star Wars officiella Twitterkonto, rapporterar Screen Rant.
 
Återvänder Daisy Ridley till Star Wars-universumet?
 
Trots fansens blandande mottagande har filmerna varit en framgång på box office och det finns en hel del fans som är taggade på att se mer av Ridley i en framtida film.
Skådespelerskan själv är försiktig i sina uttalanden och avslöjar inte mycket om vad som kan ske framöver men sa att hon "alltid kommer vara Rey".  Ridley har dock nyligen setts ha lunch i Lucasfilm högkvarter vilket spätt på ryktena om att något nytt med Rey  ändå kan vara på gång.
 
 

Läs mer om den nästa planerade Star Wars filmen!

 
 
Vad tycker du om kritiken online mot de nyaste Star Wars-filmerna? Är den rättvis eller inte?
| 21 januari 2023 12:00 |