Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 september 2020 | 16:37

"Resident Evil Village" blir läskigare än föregångarna

Utvecklarna Capcom pratar om utvecklingen av "Resident Evil Village" och deras ambitioner kring det kommande skräckspelet.
I samband med att Playstation 5 visades för första gången fick vi även se ett smakprov på det kommande skräckspelet "Resident Evil Village" av den japanska spelstudion Capcom. 
 
Spelet är en direkt uppföljare på "Resident Evil 7: Biohazard" från 2018 och låter dig uppleva vad som händer med karaktären Ethan Winters några år efter föregångaren.
 
Efter att Chris Redfield (som introducerasdes redan i det första "Resident Evil") plötsligt dyker upp i hans liv och tar med honom till en mystisk europeisk stad, blir hans liv en mardröm igen. 
 
I en liten dokumentär på Youtube berättar utvecklarna om arbetet med spelet och vilka ambitioner de har. 
 
 
Spelets art director Tomonori Takano, säger till exempel att "Resident Evil Village" har minst lika mycket skräck i sig som föregångaren, om inte mer. De berättar även att byn i sig, har en speciellt viktig roll. 
 
"Vi ville skapa en vacker men skrämmande by, och jag tror att vi lyckades få liv i det konceptet", säger han. 
 
54ea5c2151159948b9db5993da3a1810 resident evil village
 
Spelets regissör Morimasa Sato, säger att de satsat mycket på att ge dig möjligheten att agera så som du själv hade gjort i de situationer som spelaren utsätts för. 
 
"Jag ser Resident Evil-serien som en skräckfilm där spelaren är huvudrollen, så man måste verkligen spela dem själv för att få hela upplevelsen", säger han. 
 
99c9857f089e02b039c9d59c7f8e95b3 images img15
 
Förutom seriens klassiska zombier och mutanter utlovas även varulvar. Utvecklarna vill ge oss en fräsch tolkning av genren genom att även utöka på actionsekvenserna, tillsammans med realism och "inga laddningstider". 
 
Som ett relativt nytt fan av serien är jag peppad på att få uppleva det som utvecklarna beskriver i uppföljaren till "Resident Evil 7", som jag personligen uppskattade väldigt mycket. Förutom spelet är både en live action- och en animerad serie på väg till Netflix. 
 
"Resident Evil Village" släpps någon gång under 2021 till Xbox Series X, Playstation 5 och PC. 
 
 
Vad har du för relation till "Resident Evil"-serien? 
| 29 september 2020 16:37 |