Film

Skribent

Andreas Samuelson

14 augusti 2023 | 18:01

Nu kan du köpa ”Renfield” med knäpp Nicolas Cage som Dracula

Få skådespela kan överraska, chocka och roa med tokigt överspel som Nicolas Cage. Därför är det ett måste att se honom spela självaste Dracula i ”Renfield”.
Mannen, myten, legenden - Nicolas Cage. Oscarsvinnaren som blev hånad kalkonskådis och sedan hyllad skräckfilmsstjärna. Alltid fängslande, aldrig förutsägbar. Detsamma gäller hans senaste som vampyrernas vampyr greve Dracula i actionkomedin ”Renfield”.
 
Filmen handlar om blodsugarens ständige följeslagare (Nicholas Hoult) som ventilerar den ångest han har av att samla offer till sin mästare. Men allt tar en vändning när han möter en kaxig polis (Awkwafina), något den huggtandade chefen har blandade känslor inför.
 
Filmen skulle ursprungligen fungera som en fortsatt språngbräda för Universals Dark Universe, efter framgången med ”The Invisible Man”. Men efter ljummen kritik ville inte publiken dyka upp och den drog knappt in 26 miljoner dollar på en 65 miljoners budget.
 
Men det är aldrig för sent att stötta Nicolas Cage och hans knäppa filmer. Nu kan du köpa rullen med en härlig blandning av humor, action och splatter. I min recension i april skrev jag att det är ”så ljuvligt man kan tänka sig att se den gamle Oscarsvinnaren gestalta historiens mest klassiska vampyr. Han fräser, väser, stirrar, gestikulerar och växlar stadigt mellan flamboyant sarkasm och dreglande överspel.”
 
Se trailern här:
 
 
Du kan köpa ”Renfield” på SF Anytime och liknande tjänster.
| 14 augusti 2023 18:01 |