Spel

Skribent

Viktor Eriksson

8 januari 2024 | 16:30

Remaken av “Silent Hill 2” ser ut att släppas i år

Exakt datum för när nyversionen av det klassiska skräckspelet dyker upp är däremot oklart.
Remaken av “Silent Hill 2” ser ut att släppas redan i år. Detta enligt en Youtube-video som Sony postat och som listar flera Playstation 5-spel som kommer dyka upp under året, varav ett är det klassiska skräckspelet. Videon avslöjar däremot inte när spelet kommer att släppas. Det är sedan tidigare klart att det kommer till både Playstation 5 och Windows.
 
“Silent Hill 2” släpptes ursprungligen 2001 till Playstation 2 och har hyllats både som ett av de bästa skräckspelen någonsin såväl som ett av de bästa spelen någonsin, samt ett framstående exempel på spels unika konstnärliga kvalitet. Spelet handlar om änklingen James Sunderland som reser till staden Silent Hill efter att han fått ett brev från sin döda fru.
 
Sedan tidigare finns även en remastrad HD-version av "Silent Hill 2" som släpptes 2013 som en del i “Silent Hill HD Collection" till Playstation 3 och Xbox 360. HD-versionen fick däremot ett blandat mottagande eftersom den ändrade på grafiken och röstskådespelarna. Den kommande remaken görs av polska Bloober Team som sedan tidigare är kända för skräckspel som “Observer” och “The Medium".
 
Har du spelat “Silent Hill 2” tidigare eller har det äntligen blivit dags nu?
 
| 8 januari 2024 16:30 |