Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 januari 2016 | 23:00

Regissörsbröderna Russo om varför Spider-Man är så viktig i "Infinity War"

"Jag ville verkligen att någon i high school-åldern skulle få rollen".
Tom Holland får snart göra debut som Spindelmannen i "Captain America: Civil War", men han lär få en lite mer framträdande roll i de två kommande "Avengers: Infinity War"-filmerna efter det.

Regissörerna Joe och Anthony Russo ville tidigt i processen ha med nätsvingaren redan i "Civil War", även om rättighetssituationen kring karaktären vid det laget var långt ifrån glasklar.

Under en intervju med Collider i veckan sa de så här:

- Det var en väldigt lång process. En sådan sak som vi var tvungna att kämpa för i månader. Och det som händer under en så lång process är att man fortsätter att utveckla karaktären och filmen. Under tiden det tar att övertyga folk att låta dig använda karaktären har du redan integrerat den så pass mycket i historien att du i princip måste förstöra hela historien för att ta bort karaktären. Så när vi till slut fick reda på att vi kunde använda Spindelmannen var det inte så mycket glädje utan snarare: "Tack Gud! Vi slipper förstöra hela filmen nu!".

De talade också om sin kärlek för Peter Parker och hans alter-ego, och varför han är så viktig för "Infinity War"-filmerna:

- Jag är ett serietidningsfan och en samlare sedan barnsben, och han är min favoritkaraktär. Och att få en chans att återuppfinna karaktären... för mig personligen, jag ville verkligen att någon i high school-åldern skulle få rollen. Vad som var så värdefullt för mig hos karaktären när jag var barn, var att han var en så ung kille som fick all den där kraften och allt det där ansvaret, och det gör honom till en väldigt distinkt hjälte. Det gör honom unik bland Marvels karaktärer, som oftast är självsäkra och erfarna superhjältar. Det är superviktigt att få in den aspekten i filmerna och vi tycker att det är ovärdeligt. Den karaktären hjälper oss att balansera tonen i filmen.
| 14 januari 2016 23:00 |