Film

Skribent

Anders Eklöf

24 mars 2021 | 16:32

Regissören: "Mortal Kombat" tänjer på åldersgränsen

Regissören Simon McQuoid säger att de "ville pusha blodet, våldet och dödsfallen till det yttersta" om den kommande "Mortal Kombat"-filmen.
Har du spelat "Mortal Kombat" någon gång vet du att de kan vara ganska våldsamma, något som regissören bakom den kommande filmen har haft i åtanke. 
 
I en intervju med tidningen SFX Magazine diskuterar nämligen regissören Simon McQuoid om att teamet försökt göra en så trogen tolkning av spelens våldsamma rötter som möjligt, genom att tänja på gränserna för vad som är okej under den amerikanska åldersgränsen R-rated (17-årsgräns) till bristningsgränsen. 
 
– Vi ville ta blodet, våldet och dödsfallen till det yttersta. Uppenbarligen finns det en punkt där filmen hade blivit omöjligt att släppa om vi skulle ta det för långt, vilket skulle vara en mycket dum investering för studion. Från dag ett har vi dock sagt "okej, vi gör det här och vi kommer att göra det ordentligt, säger han till tidningen. 
 
 
Enligt den amerikanska myndigheten för åldersmärkning, Motion Picture Association, har filmen fått sin höga åldersgräns på grund av "genomgående blodigt våld och grova svordomar".
 
I en tidigare intervju med regissören på IGN, har han sagt att de inte behövde hålla tillbaka med de våldsamma striderna. 
 
– Om någon blir stampad genom huvudet i ett slagsmål skulle troligtvis blod sprängas ut på baksidan, vilket vi kunnat göra. New Line Cinema förtjänar mycket beröm för att de också alltid velat göra Mortal Kombat rättvist. 
 
 
"Mortal Kombat" har amerikansk biopremiär och släpps på HBO Max den 16 april. I Sverige lutar det mot att den dyker upp på biograferna någon gång under våren, utan något exakt datum. 
 
Vad tror du om den våldsamma filmen? 
| 24 mars 2021 16:32 |