Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 maj 2022 | 15:01

Recension: "Nintendo Switch Sports" är skojigt men bekant

"Nintendo Switch Sports" har oerhört mycket gemensamt med den gamla konsolsäljaren "Wii Sports" - på gott och ont.
När konsolen Nintendo Wii lanserades 2006 följde spelet "Wii Sports" med, som gjorde att konsolen såldes som smör i solsken till både vana spelare och dina mor- och farföräldrar.
 
Att svinga en handkontroll som en golfklubba eller tennisracket var helt enkelt något för alla där några år under mitten av 00-talet, vilket de nu försöker casha in på igen med "Nintendo Switch Sports" - nästan 20 år senare.
 
Är konceptet fortfarande lika kul som då? "Nintendo Switch Sports" känns på många sätt exakt som "Wii Sports" - på gott och ont.
 
 
9e0f0ae74021dc9444490cdab48fe888 nintendoswitchsports scrn 06
 

Svinga handkontrollen, magistern!

 
När jag startar "Nintendo Switch Sports" för första gången tar det inte lång tid innan jag är igång med de klassiska tennis- och bowling-lägena som om ingenting har hänt, samt fäktning från "Wii Sports Resort".
 
Förutom klassikerna finns de nya lägena fotboll, volleyboll och badminton. För att spela fotboll använder du ett band du spänner fast på benet, för att simulera att du sparkar i spelet. Det är generellt lite mer avancerat än "på den gamla goda tiden", men samtidigt aldrig för krångligt. I volleyboll krävs det till exempel lite mer än att bara vifta hejdlöst, utan du måste göra speciella rörelser vid olika tillfällen.
 
Det är skoj i korta stunder med min partner eller vänner, men det känns inte som något jag kommer återvända till under en längre period. Jag vet inte om jag inbillar mig, men vissa lägen som bowling känns faktiskt mindre avancerat än tidigare. Det är som att det inte alls krävs särskilt mycket finess för att få strike, utan det sker mest av en slump.
 
9e0f0ae74021dc9444490cdab48fe888 nintendoswitchsports scrn 05
 

En charmig inramning

 
Den största förändringen i "Nintendo Switch Sports" är helt klart hur det ser ut. Nintendo har kastat bort de lastgamla Mii-figurerna och introducerat nya figurer kallade Sportsmates, som är mycket mer expressiva och snyggare. 
 
Det hela ramas in av att sporterna utspelar sig på olika delar av ett glansigt sportcenter kallat Spocco Square, där du kan se andra figurer strosa runt och utföra sporterna, samt höra den typiskt jazziga hissmusiken.
 
I slutändan är "Nintendo Switch Sports" ett härligt återbesök till en svunnen tid, som jag dock förutspår inte kommer ha samma genomslagskraft eller plockas upp lika ofta som sin föregångare. Hade spelet följt med vid köpet av en Switch-konsol, skulle jag kanske förstå, men att betala fullpris för det här känns inte lika rimligt - även om det är ganska kul.
 
 

"Nintendo Switch Sports"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Genre: Sport/partyspel
Utvecklare: Nintendo EPD
Utgivare: Nintendo
Släpps: Ute nu
 
Spelade du mycket "Wii Sports" när det begav sig? Har du köpt "Nintendo Switch Sports"?
| 15 maj 2022 15:01 |