Film

Skribent

Mats Karlsson

12 april 2013 | 22:30

Reaktionerna från testvisningen av "Oldboy"

Förvänta er inget barnvänligt från Spike Lees remake av Chan-wook Parks brutala film.

Chan-wook Parks "Oldboy" chockade många när den kom och prisades välförtjänt på Cannes Filmfestival 2004. Dock var många skeptiska till remaken som slutligen hamnade i Spike Lees händer, men nyfikenheten har likväl varit stor inför Lees version. Nu har Lee testvisat filmen och reaktionerna talar sitt tydliga språk, den är lika sjuk och twistad som originalet, skriver Joblo.

- Var inte oroliga, den här kommer få Rated R. Precis som originalet är andra och tredje akten väldigt sadistiska och "fel". Våldet har inte blivit nedtonat och den är lika sjuk och twistad som originalet. Om jag skulle summera våldet med tre ord skulle jag säga: blodigt, omotiverat och rått.

- Jag gillade filmen och jag kan knappt vänta tills jag får se slutresultatet på biografen. Även om jag har sett originalet kan jag erkänna att jag gillar båda lika mycket. Agerandet, storyn och all action vägde upp det negativa med filmen, som jag hoppas kommer att fixas till bioversionen. Jag skulle ge filmen 8 av 10 i betyg, säger en anonym testvisningstittare.

Filmen har ännu inget svenskt premiärdatum, men får amerikansk biopremiär 11 oktober.

| 12 april 2013 22:30 |