Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 september 2015 | 23:45

”Ready Player One” har hittat sin kvinnliga huvudroll

Olivia Cooke är redo att spela Art3mis i Steven Spielbergs bokadaption.
Häromveckan fick vi veta att tre skådespelerskor provspelade för den kvinnliga huvudrollen i ”Ready Player One”. THR skriver att Lola Kirke och Elle Fanning är nu ute ur spelet, medan Olivia Cooke vann rollen.

”Ready Player One” utspelar sig i en framtidsvärld, där människor flyr vardagens problem och söker sig till OASIS, en virtuell värld full av möjligheter. I detta jättelika online-spel pågår det sedan flera år en skattjakt, där den som hittar ett gömt påskägg får ärva skaparen James Hallidays hela förmögenhet. Kruxet är: Halliday hade en 80-talsfetisch utan dess like, så det gäller att hålla sig uppdaterad på kultfilmer, tv-serier, musik och såklart spel från det fantastiska årtiondet.

Extra häftigt är att Steven Spielberg står för regi, en filmskapare som själv ofta omnämns i Ernest Clines bokförlaga. Det ska bli kul att se hur och om han väljer att behålla referenserna till sina egna filmer - hans inblandning lär också höja filmen över de rätt mediokra young-adult-adaptioner som kommit på senare år.

Olivia Cooke (senast sedd i rysarna ”Ouija” och ”The Quiet Ones”), ska spela Art3mis, en mottävlare och drömtjej för Wade, filmens huvudperson. Nu kvarstår jakten på den rätte skådisen till den 18-årige spelnörden. 

”Ready Player One” ser ut att bli Spielbergs nästa projekt så fort han är klar med familjefilmen ”The BFG”. Biopremiären är redan satt till 15 december 2017.

Vem tycker ni borde spela Wade, aka Parzival?
| 11 september 2015 23:45 |