Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 september 2015 | 09:45

Tre provspelar för Spielbergs ”Ready Player One”

Elle Fanning är en av kandidaterna för rollen som Art3mis.
Vågen av filmer baserade på dystopiska young-adult-äventyr har nått sin absoluta topp när självaste Steven Spielberg sätter sig i registolen. Boken som fångat Spielbergs intresse är ”Ready Player One” av Ernest Cline. Och jakten på huvudrollerna har redan börjat.

Fem unga skådespelerskor ska snart in i auditions för den kvinnliga huvudrollen i filmen. The Wrap har tre av namnen, som är:

Elle Fanning, senast sedd som Törnrosa i ”Maleficent”. Hon hade också en roll i Spielberg-producerade ”Super 8”.

Lola Kirke, med i sommarens indiesnackis ”Mistress America” med Greta Gerwig och snart ”Mena” med Tom Cruise.

Olivia Cooke, het efter rollen i ”Me and Earl and the Dying Girl” och - som det blev känt tidigare idag - också en kandidat till ”Star Wars: Episod VIII”.

Rollen det handlar om är Art3mis, eller Samantha Cook - en idol och medtävlande till huvudpersonen Wade Watts. ”Ready Player One” utspelar sig i det massiva onlinespelet OASIS där en skattjakt pågår för att ärva skaparen James Hallidays förmögenhet.

Än har vi inte hört vem som ska spela Wade. Enligt lösa rykten häromveckan försöker Spielberg eventuellt övertala Gene Wilder till rollen som Halliday.

Nu är det bara att hålla tummarna för att filmen verkligen blir av. Spielberg har tidigare lämnat projekt ("Robopocalypse") och lämnat över projekt ("American Sniper" och en lång rad andra). Börjar det inte bli dags för mer sci-fi från honom nu?
| 2 september 2015 09:45 |