Serie

Skribent

Anders Eklöf

19 februari 2021 | 10:02

Rättigheterna för "The Defenders"-hjältarna är tillbaka hos Marvel

Efter år av rättighetstvister med Netflix har alla hjältar från "The Defenders" som Daredevil, Luke Cage, Iron Fist och Jessica Jones återvänt till Marvel och Disney.
För ungefär två år sedan lade Netflix ner alla sina populära Marvel-serier som "Daredevil", "Luke Cage", "Iron Fist" och "Jessica Jones" en efter en, efter att Disney gått ut med att de satsar på en egen streamingtjänst. 
 
Avtalet innebar att Netflix fick behålla rättigheterna till karaktärerna i två år efter att tv-serierna lades ner. I slutet av förra året återvände till exempel Daredevil till Marvel Studios. 
 
"Jessica Jones" och "The Punisher" var de sista serierna som blev nedlagda hos Netflix och var alltså de sista berörda av avtalet. Nu har till slut alla karaktärer från superhjältegruppen "The Defenders" återvänt till Disney och Marvel Studios, skriver sajten Comicbook
 
 
Om det här betyder att serierna kommer försvinna från Netflix eller om de letar sig över till Disney+ är i dagsläget oklart, då det kan finnas andra överenskommelser mellan streamingtjänsterna som ännu inte är kända. 
 
Om eller hur karaktärerna kommer användas i Marvel Cinematic Universe i framtiden går även det bara att spekulera i, men det finns rykten om att skådespelare Charlie Cox återvänder som Daredevil i den tredje "Spider-Man"-filmen.
 
Dessutom har redan en hel del märkliga grejer som kan betyda mycket för MCU:s framtid hunnit hända i Disney+-serien "Wandavision", så det låter inte helt omöjligt att vi även kommer få se de andra hjältarna igen på ett eller annat sätt. 
 
 
Vad tyckte du om Netflix Marvel-serier? 
| 19 februari 2021 10:02 |