Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 februari 2021 | 14:30

”WandaVision” överraskar igen!

Vi måste prata om den där scenen i veckans avsnitt.
”WandaVision” gör det igen. Veckans avsnitt bjöd tittarna på ett oväntat gästspel - från självaste X-Men-universumet!

I vissa mer spoilerfyllda hörn av internet har Marvelfans viskat om en stor cameo på väg till ”WandaVision”. Den kom tidigare än väntat - en minst sagt spännande gästroll knackade på i avsnitt 5.
 
Streama "WandaVision" på Disney+

Spoilervarning! Läs vidare bara om du sett avsnittet...
 
 

Detta har hänt…

 
Under avsnitt 5 får vi veta mer om den falska, lyckliga verklighet som Wanda Maximoff skapar åt sig i staden Westview. Invånarna har blivit hennes ”gisslan”, rollsatta som statister och biroller i en käck sitcom - och hon har på något läskigt vis också lyckats återuppliva sin kärlek Vision.

Bakom de pålagda skratten och den 80-talspastelliga fasaden anar vi en stor sorg, som Wanda sopar under mattan med sina magiska krafter. I det här avsnittet blir vi också påminda om att Wanda förlorade sin bror Pietro (spelad av Aaron Taylor-Johnson i ”Avengers: Age of Ultron”).
 
 

Evan Peters tillbaka som Quicksilver!

 
Så vem knackar på i slutet av avsnittet om inte Pietro Maximoff, aka Quicksilver, i egen hög person? Men det är inte Taylor-Johnson som spelar honom, utan Evan Peters, ”X-Men”-filmernas version av superhjälten Quicksilver.

Det är en kort scen i ”WandaVision”, men en potentiellt enorm händelse för MCU.

Dels är det första gången som Disney låter tidigare Fox-ägda karaktärer kliva in i Marvels filmiska universum. Sedan Disney köpte Fox är det inte längre något som hindrar exempelvis X-Men att möta Avengers. (Otippat trodde vi - det logiska steget för Marvel vore att reboota X-Men-serien med nya karaktärer om några år. Men inget hindrar dem från att ha lite kul på vägen, bevisligen.)

Dels sätter man också grunden för några kommande Marvelfilmer. ”WandaVision” ryktas nämligen bygga upp till ”Doctor Strange and the Multiverse of Madness” - uppföljaren där Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) färdas mellan olika dimensioner och alternativa verkligheter.

Vi vet också att Peter Parker får möta tidigare film-inkarnationer av sig själv i vinterns ”Spider-Man”-film (inte olikt den tecknade ”Spider-Man: Into the Spider-Verse”). Quicksilvers entré i "WandaVision" är ett steg på vägen till att vänja fansen, för vi kommer få se många fler crossovers som bara för några år sen hade varit omöjliga
 

Fyra avsnitt kvar

 
Det vi fick se i veckans avsnitt av ”WandaVision” är alltså bara första steget till att bredda MCU och sparka upp dörren till Multiverse. Fyra avsnitt kvarstår, men ”WandaVision” har just bevisat varför den här serien är en betydelsefull del av Marvels fas 4.
 
"WandaVision" finns att streama på Disney+. Ett abonnemang kostar 69 kr i månaden fram till den 22 februari. Därefter höjs priset till 89 kr. Läs mer på Disneyplus.com...
 
Vad tyckte ni om veckans avsnitt och överraskningen i slutet? Kommentera nedan.
| 5 februari 2021 14:30 |