Skribent

Hannes Kinnunen

24 juli 2012 | 21:01

Rätt skådespelare till rätt superhjälte

Vilka skådespelare bör spela de olika ofilmatiserade superhjältarna? MovieZine har svaret.

Om det är något som är hett och spelar in storkovan på bioduken just nu, så är det definitivt superhjältefilmer. Här listar jag en drös av serievärldens största hjältar som fortfarande inte fått en filmadaption och vilka skådespelare som skulle passa bäst i dessa trikåer.

Josh Holloway som Green Arrow

Vem? På natten är Green Arrow en brottsbekämpande ensamvarg som spöar skiten ur skurkarna med sin eminenta pilbåge. Medan på dagen går han under namnet Oliver Queen och är en playboy med en bunt miljarder på sitt bankkonto. Karaktären i sig har en tendens att vara lite väl dryg eller snarare arrogant samtidigt som ett gott hjärta finns där inne under de gröna trikåerna. Tänk er en blandning på Batman och Robin Hood.

Varför? Josh Holloway som de flesta av oss känner igen som Sawyer från "Lost" eller som Hanaway från "Mission: Impossible - Ghost Protocol" skulle passa utmärkt i rollen som Green Arrow. Han spelade den hunkiga och dryga rollen redan i "Lost" där han gjorde stor succé, om han bara överför den rollen till Green Arrow så har vi en perfekt matchning.

Hur? Han får börja med att odla lite skägg så ska det nog allt se bra ut.

Sam Rockwell som The Flash

Vem? Världens snabbaste superhjälte, end of story.

Varför? För att Sam Rockwell har stilen och humorn och den där sköna gnistan som jag tycker att The Flash verkligen behöver. En platt skådespelare skulle ge en platt film vilket The Flash verkligen inte är värd.

Hur? 30 minuter på löpbandet varje dag skulle inte bara Sam Rockwell behöva inför rollen, utan även du! (med tanke på all popcorn du kommer äta under de andra superhjältefilmerna)

Marion Cottilard som Wonder Woman

Vem? Wonder Woman är en krigarprinsessa som kommer till vår värld för att sparka röv. När hon inte sparkar röv finner vi henne under namnet Diana Prince och har då jobbat med lite allt möjligt. Hon är en tuff och hård kvinna med hjärtat på rätt plats. Tänk er Superman möter Xena.

Varför? Marion Cotillard som är från Frankrike skulle kunna använda det till hennes fördel. Hennes engelska med lite franska undertoner skulle passa Wonder Woman som är en mer exotisk karaktär. Istället för att vi skulle bli matade med en urvattnad amerikansk brytning skulle vi få något annorlunda. Sedan att hon är en riktig skönhet gör inte saken sämre.

Hur? Fram med piskan och på med kostymen och vi är ready to go.

Idris Elba som Martian Manhunter

Vem? Martian Manhunter eller hans alter ego J'onn J'onzz är en utomjording från Mars. Hans superkrafter liknar på många sätt Supermans krafter i och med att de båda har supermänsklig styrka, kunna flyga, se igenom föremål samt att skjuta laserstrålar från sina ögon. 

Varför? För att Idris Elba är britt, och vilken dialekt. Precis den rösten som skulle passa karaktären. Och han har även en grym kroppsbyggnad och för att inte tala om de grymma skådespelartalanger mannen bär på.

Hur? Nationalitet eller hudfärg spelar absolut ingen roll här. In i sminket och fram med den gröna färgen och helt plötsligt är Elba inte längre britt utan en marsian.

Jon Hamm som Captain Atom                

Vem? Nathaniel Adam var en pilot I det Amerikanska flygvapnet innan han I ett vetenskapligt experiment förvandlades till Captain Atom och fick övermänskiga krafter. Dr. Manhattan i "Watchmen" är baserad på Captain Atom, så har ni sett "Watchmen" så förstår ni vad jag pratar om för typ av karaktär.

Varför? För att John Hamm har en skön och älskvärd stil som känns så där helgjuten Amerikansk, något jag tycker passar Captain Atom som karaktär. Sedan att John Hamm är en bra skådespelare och fortfarande inte har utforskat genren ännu så skulle det här vara en passande start.

Hur? Han skulle väl egentligen bara få skådespela utan motion-capture dräkten i ett par minuter. Så hans utseende skulle egentligen inte spela någon större roll i stora delar av filmen.

Zachary Quinto som Nightwing

Vem? Nightwing eller Dick Grayson som han egentligen heter är från början Batmans trogne side-kick Robin innan han bestämmer sig för att bryta med Batman och själv ge sig ut på gatorna under sitt nya namn.

Varför? Jag tycker att Quinto är en riktigt bra och rätt underskattad skådespelare, han är inget hushållsnamn men har ändå gjort ett par stora roller som i "Stark Trek" t.ex. Hans lite mörkare röst, säregna utseende och stil påminner lite om det Nightwing har. Och nu med en Batman reboot om något år så är inte det här något helt omöjligt att ha med.

Hur? Spara ut håret lite och på med en dominomask och vi är färdiga, eller lite Le Parkour kanske skulle vara nödvändigt också att tränas inför rollen.

Armie Hammer som Aquaman

Vem? Aquaman vars riktiga namn är Orin, fast när han adopterades så döptes han till Arthur Curry. Aquaman är kung över Atlantis och har krafter som gör att han kan kommunicera med andra vattenlevande varelser.

Varför? Utseendet liksom, utseendet. Armie Hammer är ju en kopia av Aquaman. Sedan är Armie Hammer en rätt duktig skådespelare som fortfarande inte tagit klivet ut i superhjälte-världen. Det är dags nu Hammer!

Hur? Armie Hammer behöver bara ringa Vincent Chase och James Cameron så får han reda på allt han behöver veta inför rollen.

Ryan Gosling som Booster Gold

Vem? Booster Gold, en douchebag från framtiden. Han stal en stridsdräkt och tog sig sedan in i en tidsmaskin för att resa till vår tid. Väl här räddade han USA:s president för att sedan starta ett företag där han skamlöst tjänar pengar på sina tjänser som superhjälte. Han blir tillslut en renodlad hjälte som försöker göra sitt bästa även med sitt sorliga förflutna som tynger ner honom.

Varför? Ryan Gosling har gjort tillräckligt med svärsmorsdröms liknande roller och det är nu dags för honom att visa att han också kan spela en skitstövel i en megaproduktion. Han har även Booster Golds utseende och den där "player" vibben.

Hur? Bara att träna inför rollen med att beställa maten på restauranger så drygt som möjligt och inte lämna någon dricks, då har han i alla fall beteendet inne.

| 24 juli 2012 21:01 |