Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 juli 2020 | 23:05

En första titt och ett premiärdatum för prequelserien till "Gökboet"

"Ratched" kommer att följa mentalsjuksköterskan Mildred Ratched, men utspelar sig före händelserna som gjorde karaktären oförglömlig genom "Gökboet".
Den nya tv-serien har skapats av Ryan Murphy ("American Horror Story") och Evan Romansky, med Sarah Paulson ("Mrs. America", "American Horror Story") i huvudrollen som titelkaraktären "Ratched". Den ikoniska karaktären blev däremot oförglömlig redan 1975 genom långfilmen "Gökboet", när skådespelerskan Louise Fletcher vann en Oscar för sitt skådespel i samma (men då något äldre) roll. 
 
Netflix beskriver själva handlingen sin nya originalserie om mentalsjuksköterskan Mildred Ratched såhär:
 
"Året är 1947 när Mildred kommer till norra Kalifornien för att söka anställning på ett ledande psykiatriskt sjukhus där nya och oroande experiment har påbörjats på det mänskliga sinnet. Ute på ett hemligt uppdrag, presenterar Mildred sig själv som den perfekta bilden av vad en hängiven sjuksköterska ska vara, men när hon börjar infiltrera det mentala hälsovårdssystemet och de på insidan, visar sig Mildreds eleganta yttre dölja ett växande mörkser som länge legat under ytan - man föds inte till ett monster, man formas till det."
 
 
Utöver Sarah Paulson i huvudrollen dyker även Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Alice Englert, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sophie Okonedo och Vincent D'Onofrio upp framför kameran under den första säsongen - som kommer att bestå av totalt åtta avsnitt.
 
Hela den första säsongen får premiär på Netflix under fredagen den 18 september. Om du inte har hunnit ge "Gökboet" en chans ännu, börjar det med andra ord bli dags att ta tag i den saken nu.
 

Läs också: "Lucifer" är tillbaka med en twist i nya säsongen

 
Kommer du att ge "Ratched" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 29 juli 2020 23:05 |