Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 januari 2020 | 22:30

Netflix beställer en andra säsong av superhjälteserien "Raising Dion"

Michael B. Jordans tv-serie om en den unge pojken Dion, som plötsligt utvecklar superkrafter, får en ytterligare säsong hos Netflix.
Netflix har tidigare avslöjat att "Raising Dion" blev årets mest populära Netflix Original (i USA) som riktades mot familjer och barn. Det kommer därför kanske inte som någon jättestor överraskning att vi nu kommer att få en fortsättning på serien. Det går givetvis att se på denna även som vuxen, men troligtvis är det ungefär samma målgrupp på "Raising Dion" som svenska "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet".
 
Den första säsongen av "Raising Dion" låter oss följa Dion och hans ensamstående mamma, som tvingas hantera faktumet att Dion verkligen inte är som andra barn. Hur får man ett litet barn att förstå varför det är farligt att visa sina krafter för någon annan än sin mamma - och vem kan man vända sig till för hjälp utan att verka helt galen? Om man dessutom slänger in ett gigantiskt storm-monster som "konsumerar" folk med speciella krafter, så har vi seriens upplägg i ett nötskal.
 
 
Michael B. Jordan är en av seriens exekutiva producenter och spelar även Dions pappa, som försvunnit under mystiska omständigheter och mestadels dyker upp i olika tillbakablickar under den första säsongen. Den andra säsongen kommer att bestå av totalt åtta nya timmeslånga avsnitt.
 

Läs också: "Game of Thrones" var den mest piratnedladdade tv-serien under 2019

 
Har du hunnit ge den första säsongen av "Raising Dion" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 2 januari 2020 22:30 |