Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 januari 2020 | 18:30

"Game of Thrones" var den mest piratnedladdade tv-serien under 2019

För sjunde gången, under seriens åtta säsonger, har "Game of Thrones" blivit årets mest piratnedladdade tv-serie.
Torrentfreak sammanställer varje år en topp 10 lista över de mest piratnedladdade tv-serierna, en lista som tv-distributörerna givetvis inte vill se sina serier på men som ändå är en väldigt tydlig fingervisning kring vilka serier som varit årets mest populära.
 
Under 2018 var det "The Walking Dead" som var den mest piratnedladdade tv-serien, men då sändes inte "Game of Thrones" - som har blivit den mest piratnedladdade serien sju gånger (efter alla säsonger förutom den första). Zombieserien halkar däremot inte ned till en andraplats i år utan hela vägen ned till plats 6 - medan svensktäta "Chernobyl" överraskar med en andraplats före "The Mandalorian".
 
Large 0874126f4500d380e56fe92107bbaeab the mandalorian960x0
"The Mandalorian" kniper en hög placering, troligtvis på grund av att Disney+ endast finns tillgänglig lagligt i ett fåtal länder.
 
1. "Game of Thrones" (HBO)
2. "Chernobyl" (HBO)
3. "The Mandalorian" (Disney+)
4. "The Big Bang Theory" (CBS)
5. "Vikings" (History Channel)
6. "The Walking Dead" (AMC)
7. "The Flash" (The CW)
8. "Rick and Morty (Adult Swim)
9. "Supergirl" (The CW)
10. "Arrow" (The CW)
 
Ett intressant faktum som går att utläsa från listan är att varken Netflix eller Amazon Prime har några serier med på listan över de mest piratnedladdade. Det hade exempelvis inte varit särsklit förvånande att se "Stranger Things", "The Witcher" (som visserligen släpptes väldigt sent på året) eller "The Boys" med på listan.
 
Frågan är om det kan bero på att båda streamingtjänsterna har valt att släppa samtliga avsnitt ur nya säsonger direkt, vilket gör att det är väldigt enkelt att få tillgång till en hel säsong och bingetitta den i ett svep - och därför enbart behöva betala för en månad (eller i vissa fall hinna se hela säsongen under testperioden innan det börjar kosta pengar) av streamingtjänsten. Samtliga titlar på listan ovan har nämligen släppt sina avsnitt veckovis.
 

Läs också: Här är de 10 mest piratnedladdade tv-serierna under 2018

 
Vilka tv-serier är du mest överraskad över att se/saknas på listan? Kommentera gärna nedan!
| 1 januari 2020 18:30 |