Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 maj 2014 | 20:01

Radcliffe blir romantisk i "What If"

"Harry Potter"-stjärnan fick äntligen spela in en romantisk komedi. Se första trailern här.

Efter många år som Harry Potter, och hyllade insatser i både skräckisen "The Woman in Black" och dramat "Kill Your Darlings", ska Daniel Radcliffe prova på något helt nytt för honom. Att spela en vanlig kille, med vanliga problem, i nutid.

I komedin "What If" gör han rollen som Wallace, som träffar och faller för Chantry (Zoe Kazan). Kruxet är att hon redan är tagen...

- Jag har ju aldrig gjort en komedi förut. Men jag har alltid gillat komedier, och 70 procent av min tid går åt till att titta på komedier. Så jag ser fram emot att visa upp även den sidan av mig, berättar Radcliffe för MovieZine.

Radcliffe berättar för MovieZine att han hoppas filmen ska vara både underhållande och rörande, men också verklighetstrogen. Och han känner igen sig i sin karaktär Wallace:

- Min känsla för humor är väldigt lik hans. Vi fick improvisera mycket i filmen, förutom det fantastiska manuset. Det var väldigt kul och det gjorde att mycket av vår egna humor och tajmning fick komma fram. En annan likhet är att redan på andra sidan i manuset rättar han någons uttal av ett ord. Så där jobbig kan jag också vara.

Men oroa er inte, han är inte redo att bli näste Hugh Grant.

- Jag vill inte förolämpa Hugh Grant, men jag hoppas verkligen inte det. Han har gjort några riktigt bra filmer, men han har aldrig riktigt kommit ut ur facket som romantisk hjälte. Jag vill ha en så bred karriär som det bara är möjligt. Det enda sättet är att ständigt prova på nya saker.

En längre intervju publiceras på MovieZine i sommar.

Förutom Daniel Radcliffe och Zoe Kazan syns Adam Driver, Rafe Spall och Mackenzie Davis i rollistan. "What If" får svensk biopremiär 22 augusti. Se trailern nedan:

| 30 maj 2014 20:01 |