Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 maj 2019 | 12:30

Quentin Tarantino tävlar på Cannes filmfestival

Äntligen står det klart att ”Once Upon a Time… in Hollywood” kommer till Cannes. Dessutom har nya filmer från Gaspar Noé och Abdellatif Kechiche tillkommit.
Utbudet i Cannes 2019 har just blivit lite mer imponerande. Efter ett par oroliga veckor står det klart att Tarantino hinner klippa färdigt sin senaste film för filmfestivalen. Världspremiären kommer hållas 25 år efter att han belönades med Guldpalmen för ”Pulp Fiction”.

- Vi var rädda att filmen inte skulle bli klar, eftersom den släpps sent i juli, men Quentin Tarantino har inte lämnat klipprummet på fyra månader. Han är punktlig och han är redo för Cannes!, säger festivalchefen Thierry Fremaux i ett pressmeddelande.

”Once Upon a Time… in Hollywood” beskrivs som ett kärleksbrev till det Hollywood som Tarantino minns från sin barndom, och en hyllning till filmens värld i stort. Skådespelarna Margot Robbie, Brad Pitt och Leonardo DiCaprio kommer att följa med upp på röda mattan.
 
 
Bland andra filmer som idag blev offentliggjorda för Cannes hittas ”Mektoub, My Love” av Abdellatif Kechiche. Regissören som vann Guldpalmen med tretimmarsdramat ”Blå är den varmaste färgen” är nu tillbaka med ett fyra timmar långt porträtt av franska ungdomar på 90-talet.

”Lux Æterna” är en ny mystisk film av Gaspar Noë, som sägs följa Béatrice Dalle och Charlotte Gainsbourg under en filminspelning.

”Chicuarotes” är den andra långfilmen som Gael García Bernal regisserar. Här utlovas en djupdykning i det mexikanska samhället och dess tonåringar.
 
Filmfestivalen i Cannes pågår mellan 14-25 maj.
| 2 maj 2019 12:30 |