Skribent

Mats Karlsson

20 september 2013 | 20:01

Quentin Tarantino spelar Roger Corman

Har fått huvudrollen i Joe Dantes biografi "Man With Kaleidoscope Eyes". (Uppdaterat.)

Quentin Tarantino är inte främmande för att ställa sig framför kameran, även om han givetvis gör sig bäst bakom kameran. Vi fick se prov på Tarantinos skådespelartalanger i hans egenregisserade "Django Unchained", en skådespelarinsats vi helst glömmer. Nu tänker Tarantino pröva lyckan igen, då han har fått huvudrollen i Joe Dantes "Man With Kaleidoscope Eyes", rapporterar The Daily Telegraph.

Tarantino ska spela legendaren Roger Corman i en biografi som kommer fokuseras på arbetet med Cormans film "The Trip", det kontroversiella dramat från 1960.

- Det är storyn om hur jag gjorde "The Trip" om LSD. Jack Nicholson spelade huvudrollen, som var en hans första roller och jag gick själv på LSD så jag vet vad det handlar om. Filmen var väldigt kontroversiell, men det var den enda filmen som fick en inbjudan till Cannes det året, berättar Corman.

Corman kommer själv ha en gästroll i "Man With Kaleidoscope Eyes".

Uppdatering: Regissören Joe Dante säger nu att det inte ligger någon sanning i detta rykte.

- Quentin är en fantastisk filmmakare och en god vän, men det finns ingen sanning i att han ska spela Roger Corman i min film "The Man with Kaleidoscope Eyes", säger Dante till Thompson On Hollyood.

| 20 september 2013 20:01 |