TEMA: pride

Skribent

Andreas Samuelson

4 augusti 2022 | 17:00

Queer-tätt i Netflix nya fantasyserie "Sandman"

Mason Alexander Park spelar en av huvudrollerna i kommande ”Sandman” - premiär imorgon.
När Neil Gaiman involverades i att filma hans prisbelönade DC-serietidning ”The Sandman” kontaktades han av Park på sociala medier och snart hade rollen som övernaturliga väsendet Desire fått en skådespelare.
 
Serien utspelas mellan vakna och sovande världar och Tom Sturridge (”Velvet Buzzsaw”, ”Mary Shelley”) spelar Desires syskon Dream. Park är tidigare känd för att ha spelat ikoniska roller som Frank-N-Furter i ”Rocky Horror Picture Show” och Hedwig i ”Hedwig and the Angry Inch” på scen.
 
Desire är, liksom Park själv, ickebinär och upptäckte Desire när hen gjorde research om ickebinära karaktärer i litteratur.
 
- Jag är ett stort fan av serietidningar och har samlat på dem med min pappa under en lång tid. Jag var alltid medveten om ”The Sandman” och har läst varje utgåva under mina tonår och tjugoår, berättar Park för Queer Review.
 
Förutom Desire finns flera hbtq-karaktärer i serien, något som är ovanligt om inte icke-existerande inom fantasygenren.
 
- Det tog mig några avsnitt för att inse att det var mer queer-representation i den här TV-serien som var ledig och okommenterad än jag någonsin sett. Det faktum att en sådan serie som är så tillgänglig och älskad av miljoner, och veta att de kommer ha en liknande upplevelse som mig när man ser serien, hur världen reflekteras på ett vackert normaliserat sätt, var fantastiskt.
 
Serien har premiär på Netflix 5 augusti.
| 4 augusti 2022 17:00 |