Serie

Skribent

MovieZine

24 september 2022 | 15:10

”Queer as Folk” läggs ned efter en säsong

"Det är en sällsynt gåva att få göra en så pass modig serie", säger skaparen Stephen Dunn.
Det blir inga fler säsonger av nya ”Queer as Folk”. Streamingtjänsten Peacock sätter stopp efter enbart en säsong som bjöd på hbtq-drama i åtta avsnitt, skriver Hollywood Reporter.
 
TV-serien följde en grupp vänner i New Orleans som finner stöd i sitt regnbågscommunity efter en tragedi på en gayklubb. Viaplay visar serien i Sverige.
 
Seriens skapare Stephen Dunn säger sig vara besviken men också tacksam i sitt inlägg på Instagram:
 
”Det är en sällsynt gåva i dessa tider och i det här landet, att få göra en så pass modig och vågad serie som ”Queer as Folk”. Det är en erfarenhet som förändrat allas våra liv och vi är för alltid tacksamma för att ha hittat den här otroliga nya familjen”, skriver Dunn.
 
”Vi vet hur mycket serien har betytt för fansen. Vi är förkrossade över att vi inte får göra fler avsnitt men vill tacka alla som tittat och blivit förälskade i våra karaktärer.”
 
Den senaste reinkarnationen av ”Queer as Folk” är den tredje i ordningen. Den följer efter den banbrytande brittiska ”Queer as Folk” som sändes strax innan millennieskiftet, och en amerikansk remake som kom i början av 2000-talet.
 
| 24 september 2022 15:10 |