Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 augusti 2021 | 22:00

Queen-medlemmen vill se en uppföljare till "Bohemian Rhapsody"

En fortsättning på den Oscarsvinnande biografin om Freddie Mercury är inte alls omöjlig, menar gitarristen Brian May.
Den biografiska filmen "Bohemian Rhapsody" (2018), om rockbandet Queen och deras sångare Freddie Mercury, lyckades trots sin skakiga produktionsprocess att bli både en biosuccé och en stor Oscarsvinnare. Det har tidigare gått rykten om en potentiell uppföljare, dock utan några officiella kommentarer från bandets håll. Nu berättar däremot en av medlemmarna att han är positiv till en fortsättning.
 
Queens gitarrist Brian May, som tillsammans med trummisen Roger Taylor bidrog till produktionen av "Bohemian Rhapsody", menar att en uppföljare definitivt är möjlig. Via en livestream på Instagram avslöjar han att man har börjat fundera på idéer kring ännu en film, skriver NME
 
- Vi lade ner en del hjärta och själ i att göra filmen och ingen hade kunnat förutse dess succé, då den var större än "Borta med vinden". Men ja, vi tänker att det kanske kan hända, men det skulle behövas ett riktigt bra manus. Det lär ta ett tag att fundera vidare kring det, berättar May. 
 
"Bohemian Rhapsody" skildrade grundandet av Queen samt flera år av bandets framgångsrika karriär, fram till deras spelning på Live Aid-konserten år 1985. Det finns alltså delar av historien kvar att skildra, när det kommer Mercurys sista år och eftermäle. Men "Bohemian Rhapsody 2" är fortfarande en bra bit ifrån att vara helt bekräftad, så om den ikoniska sångaren faktiskt kommer att återvända till biodukarna återstår att se. 
 
Tyckte du om "Bohemian Rhapsody"? Är en uppföljare en bra idé, eller räcker det med en film?
| 10 augusti 2021 22:00 |