RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

11 mars 2019 | 17:30

"Bohemian Rhapsody" kan få en uppföljare

Efter den gigantiska biosuccén - är Queen redo att rocka igen?
Filmen om rockbandet Queen och den ikoniske frontmannen Freddie Mercury blev en av förra årets mest otippade biosuccéer. Trots trubbel bakom kulisserna (regissören Bryan Singer fick sparken och blev ersatt under arbetets gång) blev det en biopic som både rockade publiken, kritikerna och Oscarsjuryn.

"Bohemian Rhapsody" har i skrivande stund spelat in 875 miljoner dollar på bio, och vann nyligen 4 Oscars. Men frågan är om det bara var en one-hit-wonder? Enligt nya rykten diskuterar Queen idéer för en uppföljare.

Sajten Page Six har pratat med bandets musikvideoregissör Rudi Dolezal, om bandets legendariske manager och filmens producent Jim Beach:

- Jag är säker på att han planerar en uppföljare som börjar med Live Aid.

Dolezal, som regisserat många av Queens musikvideos genom åren, hävdar också att en tvåa "är under diskussion inom Queen-familjen".
 
"Bohemian Rhapsody" är inte direkt en film som kräver en uppföljare, men det finns säkert mer att berätta om (och fler hits att bränna av från) åren mellan Live Aid 1985 och Freddie Mercurys död år 1991. Men vi får ta ryktet med en nypa salt, åtminstone tills Queen själva släpper ett officiellt uttalande. Och vill Rami Malek verkligen upprepa rollen som gav honom en Oscar? Det blir sällan bättre en andra gång.
 
Vill ni se en "Bohemian Rhapsody 2" eller borde Queen nöja sig med en film? Kommentera nedan.
| 11 mars 2019 17:30 |