Serie

Skribent

Erika Jarhed

6 maj 2023 | 14:00

Vilka är de nya stjärnorna i "Bridgerton"-spinoffen? Här är allt vi vet

Lär känna stjärnskotten India Amarteifio och Corey Mylchreest som spelar huvudrollerna i "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte".
Kära läsare,
 
Äntligen är det dags att få återbesöka "Bridgerton"-världen. Spin-off serien "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte" har haft premiär på Netflix där vi får möta både helt nya, men också välbekanta, ansikten.
 
MovieZine gav serien ett högt betyg då vi får följa med på en kärlekshistoria som vår recensent Jonna beskrev som "bland det vackraste jag sett på ett bra tag".
 
Nu får vi alltså följa Charlotte (ni vet den något dryga men också sköna drottningen som gör allt för att få tag på Lady Whistledown i "Bridgerton") i hennes unga dagar. Hur gick det egentligen till när hon kom till makten och hur träffade hon kungen av England?
 
Vi har samlat ihop allt vi vet om de två skådespelarna som spelar huvudrollerna i den nya serien, som säkerligen kommer att bli några av Hollywoods nya stjärnskott.
 

India Amarteifio är musikalstjärnan du kan ha sett i "Sex Education"

 
 
India Amarteifio är ett namn du troligtvis kommer att behöva ha koll på i framtiden. Men vem är hon? Amarteifio är 21 år gammal och kommer från England. Först ville hon bli dansare, men efter att ha skadat sig valde hon i stället att satsa på skådespelandet.
 
I början av sin karriär var hon med i flertalet teateruppsättningar. Bland annat har hon spelat Nala i "Lejonkungen" på West End och varit med i uppsättningar av "Matilda the Musical" och "Kalle och Chokladfabriken". 2013 gjorde hon sin allra första debut som skådespelare i en tv-roll i BBC-filmen "Gangsta Granny".
 
India Amarteifio i "Sex Education".
 
Hennes första huvudroll var dock i Disney-serien "The Evermoor Chronicles" som karaktären Lacie Fairburn. Sedan dess har hon haft mindre roller i serier som "Line of Duty" och även i tredje säsongen av brittiska "The Tunnel", som är baserad på den svensk/danska serien "Bron".
 
Hon har även haft en liten roll i "Sex Education" som Lizzie Peach, där vi kan se henne i den första säsongen avsnitt sju. Men nu är det alltså dags för hennes allra största roll hittills som unga drottning Charlotte. Detta kan vara startskottet för en helt ny "it-girl" i Hollywood. Tidigare i år var hon med på Varietys topp 10-lista över brittiska stjärnskott att ha koll på inom filmbranschen!
 

Corey Mylchreest har tidigare medverkat i "The Sandman"

 
 
Corey Mylchreest är kanske ett namn man inte riktigt känner till. Men vem vet - efter att ha gjort huvudrollen i den nya "Bridgerton"-serien som unga kung George så lär vi aldrig glömma hans namn.
 
Mylchreest är en 25-årig skådespelare från England som tog examen från Royal Academy of Dramatic Art 2020. Nu är det dags för hans största roll hittills. Tidigare har han medverkat i två kortfilmer. Han har även synts i en liten roll i Netflix-serien "The Sandman" som karaktären Adonis. 
 
 
I en intervju med Extra har Mylchreest berättat att han inte var något fan av "Bridgerton" innan han fick rollen, då han inte hade sett någon av säsongerna. När han sedan fick en audition blev han tillsagd att inte se dem så han inte skulle bli för påverkad av hur andra spelade. När han sedan fick rollen så binge-tittade han på båda säsongerna med sin flickvän.
 
Till tidningen Harpers Bazaar har han fått berätta om vad som har varit det bästa med att få vara en del av "Bridgerton"-världen. 
 
- Manuset är fantastiskt skrivet och vi har fått spela briljanta karaktärer. Vi har verkligen fått utforska allt på det mänskliga spektrumet, vilket är ett privilegium. Men det bästa har varit att få arbeta med alla de här människorna. Från teamet bakom, till skådespelarna. Det finns så mycket passion, kärlek och vänskap mellan alla.
 
Se Amarteifio och Mylchreest prata mer om serien i en ny featurette:
 
 
Streama "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte" på Netflix nu.
| 6 maj 2023 14:00 |