biotoppen

Skribent

MovieZine

21 mars 2022 | 10:18

Publiksuccé för "Jag är Zlatan"

Över 61 000 sålda biobiljetter under premiärhelgen gör "Jag är Zlatan" till ny etta på biotoppen.
Tredje gången gillt. Efter två framflyttningar hade filmen om Zlatan Ibrahimović svensk premiär i fredags. På biografer över hela landet har succén varit omedelbar. Hittills har över 61 000 personer sett "Jag är Zlatan". Det är den största biograföppningen av en svensk film sedan julen 2019.
 
Redan efter första helgen har filmen klivit upp som nummer ett på biotoppen före storfilmer som "The Batman" och "Uncharted".
 
– Vi hade självklart hoppats att många skulle vara intresserade av att se Zlatan på bio. Men att över 61 000 har sett "Jag är Zlatan" är otroligt. Det visar verkligen vilken kraft som finns i svensk film när nivån är så hög som den är här, säger Anders Melin, Sverige-chef på Nordisk Film, i ett pressmeddelande.
 
Jens Sjögrens "Jag är Zlatan" är berättelsen om Zlatan Ibrahimović och hans osannolika resa, från Rosengård och ut i världen, för att bli en av värdens bästa fotbollsspelare. Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimović succébok från 2011, som sålts i över en miljon exemplar. Rollen som Zlatan Ibrahimović delas av Dominic Andersson Bajraktari (den yngre) och Granit Rushiti (den äldre). 
 

På biotoppen i övrigt:

 
• "The Batman" (2:a plats) har nu setts av 240 000 biobesökare
• "Spider-Man: No Way Home" (5:e plats) är uppe i 836 000 besök vilket gör den större än senaste Bond-filmen "No time to die" i Sverige
• Paul Thomas Andersons "Licorice Pizza" blev helgens andra stora premiär med debut på en 8:e plats
| 21 mars 2022 10:18 |