Film

Skribent

Patrik Bernhardsson

10 maj 2010 | 17:28

"Psycho" på Blu-ray i oktober

Universal Studios meddelar att Alfred Hitchcock’s klassiker Psycho kommer att släppas på blu-ray den 19:e oktober i USA.

Utgåvan är döpt till “50th Anniversary Edition”. Den har noggrant Audionamixrestaurerad, både bild och ljud. Innehåller nu ett nytt 5.1 DTS-HD Master Audio och kommer på en ensidig BD50.

Restaureringen av ljudet påbörjades av Universals egna post-production enhet utifrån en tidigare bevarad och restaurerad soundtrack för att skapa en ny 5.1 mix. Senare kontaktades Audionamix, ett Parisbaserat ljudteknikföretag, för att dela upp den ursprungliga monokällans musik.

Audionamix är kända för att vara ledande inom soundtracksseparation. Dom använde sin egenutvecklade teknik för att göra en 5.1-mixning utav musiken som senare lämnades över till Universal. Dessa gick igenom sitt stora ljudeffektsbibliotek och letade upp de ljudeffekter filmen använder och skapade en ny 5.1-mix som förhoppningsvis lever upp till förväntningarna av publiken samtidigt som den ursprungliga integriteten i filmskapande vision behålls.

Filmen innehåller även ett monospår för den som önskar uppleva filmen i sitt original.

| 10 maj 2010 17:28 |