Spel

Skribent

Viktor Eriksson

27 mars 2024 | 19:30

PS Plus bjuder på magiskt floppspel som kostade 1,3 miljarder att utveckla

I april lockar speltjänsten också med “Minecraft”-spinoff och hyllad 2D-actionplattformare om att döda hjältar.
Sony har nu avslöjat vilka spel som spelabonnemanget PS Plus kommer att bjuda på i april. Totalt handlar det om tre titlar: “Immortals of Aveum”, “Minecraft Legends” och “Skul: The Hero Slayer.
 
 
Immortals of Aveum” är ett storspel som släpptes utan vare sig pompa eller ståt i augusti förra året och är en förstapersonskjutare där du använder dig av magi i ett 1000-årigt krig. "Call of Duty" med hokus pokus helt enkelt. Spelet fick blandad kritik när det släpptes. Vissa tyckte om det, andra inte. Det ska ha kostat 125 miljoner dollar att utveckla och marknadsföra, motsvarande över 1,3 miljarder kronor, och lyckades vid tillfället inte hitta en publik. 
 
 
Minecraft Legends” är ett actionstrategispel baserat på det svenska spelundret “Minecraft”. Du utforskar ett land full av resurser och grönskande ekosystem som är på randen till förstörelse, samtidigt som du försöker förena världen för att rädda den.
 
 
Skul: The Hero Slayer” är en 2D-actionplattformare i rogelike-utförande där du spelar som skelettet Skul som försöker rädda dämoner genom att bekämpa deras naturliga fiende: hjältar. Spelet släpptes ursprungligen 2021 och har fått fina omdömen från både kritiker och spelare.
 
PS Plus-abonnenter kommer att kunna hämta hem samtliga spel den 2 april. Innan dess får du inte heller glömma att hämta hem mars PS Plus-spel som är tillgängliga fram tills den 1 april.
| 27 mars 2024 19:30 |