Film

Skribent

MovieZine

15 januari 2020 | 19:45

Producenterna är öppna för en svart James Bond

Men han kommer aldrig spelas av en kvinna, enligt Barbara Broccoli.
Bond-producenterna har den svåra uppgiften att hålla sin nu 56-åriga filmserie nytänkande och relevant, med varje nytt äventyr.

För Barbara Broccoli och Michael G. Wilson, som värnar om agent 007 på bioduken, är nu den stora frågan vem som ska ta över efter Daniel Craig. Han gör sin femte och sista Bondfilm i "No Time To Die".

Internet har förstås sina egna åsikter i frågan, och föreslagit allt från Idris Elba i huvudrollen till en kvinnlig agent 007. Barbara Broccoli verkar iallafall öppen för en färgad skådespelare:

- Han kan ha vilken hudfärg som helst, men han är en man. Jag tror på att skapa nya kvinnliga karaktärer - starka kvinnor. Jag är inte särskilt intresserad av att ta en manlig karaktär och låta en kvinna spela honom. Jag tycker att kvinnor är mycket mer intressanta än så, säger hon till Variety.
 
 
Ryktet gick i somras om att Lashana Lynch skulle ta över agentnumret 007 (inte direkt spela en kvinnlig James Bond, då hennes karaktär har ett eget namn). Om det finns en egen framtida spinoff-film i sikte åt skådespelerskan återstår att se.

I samma intervju framkommer också att producenterna kan tänka sig 007:s framtid på en streamingtjänst, i takt med att tiderna förändras.

- Vi gör de här filmerna för en publik. Vi vill gärna att de ska ses främst på stora duken. Men vi måste också tänka på framtiden. Våra fans bestämmer hur de vill få sin underhållning. Vi kan inte stänga några dörrar, för beslutet är deras. Inte vårt.

"Never say never", med andra ord. James Bond verkar redo att kliva in i 2020-talet och anpassa sig därefter. Men först väntar vi på "No Time To Die", som anländer på bio i april.
| 15 januari 2020 19:45 |