Skribent

MovieZine

27 mars 2024 | 10:20

Prime Video livesänder Premier League i Sverige - med start i sommar

Grattis fotbollsälskare! Prime Video kommer exklusivt att livesända 38 matcher per säsong av Premier League under de kommande fyra säsongerna.
Allt fler streamingtjänster storsatsar på sport. Nu flyttar fotbollen även in på Prime Video.
 
Prime Video kommer att sända Premier League matcher live och exklusivt i Sverige och Danmark med start från säsongen 2024/25 från och med augusti, utan extra kostnad för Prime-medlemmar. De nya rättigheterna är en del av ett större avtal med Viaplay.
 
Amazons streamingtjänst Prime Video kommer alltså att bli den nya destinationen för fans i Sverige för att se alla Premier Leagues lördagsmatcher kl. 13.30 under de kommande fyra säsongerna, med start redan i höst. Primemedlemmar i Sverige och Danmark kommer att få exklusiv tillgång till 38 livematcher, med lokal kommentering, varje säsong. Bland matcherna som kommer att sändas under säsongen återfinns några av de största och viktigaste, skriver man i ett pressmeddelande.
 
Utöver tillgången till livesport, innefattar avtalet med Viaplay att hela nio efterlängtade serier kommer till Prime Video i Norden. "Bullshit", "Jana – Märkta för livet" och "Furia" säsong 2 har premiär redan den 19 april.
 
De nya rättigheterna för Premier League i Sverige går i linje med Prime Videos befintliga breda utbud av livesport globalt som inkluderar, UEFA Champions League i Italien, Tyskland och även i England från och med nästa säsong. Tillgång till Wimbledon i Tyskland och Österrike, Ligue 1 och RolandGarros tennis i Frankrike, Premier League i England, Thursday Night Football i USA, ICC Cricket i Australien och New Zealand, Cricket i Indien med flera.
 
Prime Video erbjuder även lokala originaldokumentärer som "All or Nothing: Arsenal", "All or Nothing: Tottenham Hotspur" och även den kommande dokumentären "Svennis", samt ytterligare en dokumentär om tennislegenden Roger Federer. Båda dokumentärerna kommer att vara tillgängliga på Prime Video i Norden senare i år.
| 27 mars 2024 10:20 |