Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 oktober 2017 | 15:00

”Pretty Woman” kan bli skräckfilm

Nya rysaren "Happy Death Day" lånar friskt ur "Måndag hela veckan". Och fler 90-talskomedier kan gå samma öde till mötes.
Julia Roberts ”glädjeflicka” faller för Richard Geres godhjärtade miljonär, och resten är filmhistoria. ”Pretty Woman” är den romantiska komedin som tydligen aldrig kan få för många tv-repriser. Och kanske är historien redo att återberättas, som skräckfilm?

Det tycker Jason Blum, producenten bakom varenda framgångsrik rysare de senaste åren, från ”Paranormal Activity” till ”Get Out”. I oktober är Blum aktuell med ”Happy Death Day”, en skruvad och blodig variant på ”Måndag hela veckan”, också en klassisk komedi från 90-talet.

Blum spånar på liknande uppslag i en intervju med Screenrant:

- En annan komedi som skulle kunna få en skräckversion? Det var en bra fråga. ”Pretty Woman” skulle faktiskt kunna bli riktigt bra. Jag älskar den idén.
 
 
”Happy Death Day” följer en collegetjej som mördas på sin födelsedag. Men hon vaknar upp igen, samma morgon, och tvingas återuppleva den horribla dagen om och om igen. Filmen får svensk biopremiär 20 oktober.

Under tiden kan vi bara spekulera i hur ”Pretty Woman” skulle kunna se ut som skräckfilm. Skulle den handla om en prostituerad som blir fånge och sexslav hos en psykopat? Eller kanske en stalker-thriller om en miljonär, vars snedsteg kommer förfölja honom och hans familj? Vi får vänta och se om den här idén någonsin utvecklas till något mer, men medge att det finns potential.
 
Kanal 9 lekte med samma idé redan för några år sedan. Kolla in den här roliga varianten på en "Pretty Woman"-trailer:
 
 
Vad tror du: kan storyn i "Pretty Woman" fungera för en thriller? Kommentera nedan.
| 4 oktober 2017 15:00 |