Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 juli 2016 | 12:00

Idag släpps den 8:e Harry Potter-boken; "Harry Potter and the Cursed Child"!

lgår fick teaterföreställningen världspremiär i London och idag släpps äntligen boken. Är du förberedd?
Tänker du köa utanför bokhandeln idag? Det är ju nämligen inte bara Harry Potters 36-årsdag, utan också den stora dagen då vi äntligen får reda på hur det gick för Harry och hans skolkamrater efter tiden på Hogwarts. "Harry Potter and the Cursed Child" blir den åttonde boken i serien och tar vid 19 år efter den sjunde boken.


"Det har alltid varit tufft att vara Harry Potter och det är inte precis lättare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, en gift man och far till tre barn i skolåldern.

Medan Harry tampas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, belastas hans yngsta son Albus av innebörden av det familjearv han aldrig bad om. När både nutid och historia brottas med varann, lär sig både far och son den obekväma sanningen att mörker ibland kan komma från de mest oväntade håll.""The Cursed Child" publiceras som manuset till den nya teaterföreställningen med samma namn, skriven av Potter-författaren J.K Rowling i samarbete med Jack Thorne och John Tiffany. Från vad vi har sett i bilder från scenen, kommer berättelsen att ge ett återseende av Harrys och Ginnys respektive Hermiones och Rons familjer, samt Draco Malfoy och hans son Scorpius, men boken kommer mest troligt även ge svar på frågor om framtiden för karaktärer som Luna Lovegood och Neville Longbottom. I och med att föreställningen fick premiär igår (lördagen den 30 juli) och böckerna kommer att gå åt som honungsöl idag, är det säkrast att lägga vantarna på en kopia så fort du kan för att undvika spoilers!


Hur tänker du skaffa boken: ladda ner, beställa hem, köa utklädd till Hippogriff?
| 31 juli 2016 12:00 |