Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 februari 2018 | 23:15

Premiären av "Heathers" skjuts upp på grund av skolskjutningen i USA

Paramount har valt att skjuta upp premiären av "Heathers" med respekt för de drabbade av skolskjutningen i Parkland, Florida.
Den nya tv-serien "Heathers" är en tv-serieversion av "Häxor, läxor och dödliga lektioner" från 1989. Tanken var att tv-serien skulle ha haft premiär hos HBO Nordic redan nästa vecka, men enligt Variety ska Paramount Network (som ligger bakom serien) ha valt att skjuta fram premiären till "någon gång senare under året". 
 
Ni som redan har sett filmen som serien är baserad på, kan säkert förstå vilka scener som gjort att Paramount väljer att göra detta. Den 14 februari sköts 17 ungdomar till döds på en High School i Parkland, Florida - något som därefter har lett till enorma protester mot de amerikanska vapenlagarna. Även om Paramount Network säger sig stå bakom sin serie till 100 %, vill de ändå visa respekt för de drabbade genom att skjuta upp premiären av sin serie.
 
 
USA Network tog samma beslut inför den första säsongen av tv-serien "Shooter" för två år sedan, som även den ursprungligen skulle ha haft premiär bara några dagar efter en massskjutning i USA. 
 
Tycker du att Paramount Networks gör rätt i att skjuta upp premiären av "Heathers"? Kommentera gärna nedan! 
| 28 februari 2018 23:15 |