Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 augusti 2019 | 21:30

Premiären av den sista säsongen av "Homeland" skjuts fram till 2020

Showtime lovar däremot att det snart två år långa uppehållet enbart beror på att man vill göra en så bra sista säsong som möjligt.
Den åttonde säsongen av "Homeland", som kommer att bli den hyllade seriens sista, skulle från början ha haft premiär redan i juni 2019. Premiären sköts sedan fram till hösten 2019 och nu rapporterar Deadline att Showtime valt att skjuta fram premiären till den 9 februari 2020.
 
- "Homeland" är en ambitiös serie, speciellt under sin sista säsong, försäkrade Showtime-chefen Gary Levine. [Showrunnern] Alex Gansa vill avsluta på topp, vilket han kommer att göra. Det har gjort att produktionen involverat flera olika länder, och ibland på platser som tar extra lång tid.
 
De tidigare säsongerna av "Homeland" har som mest haft ett drygt år mellan säsongerna, nu kommer fansen istället att få vänta ungefär det dubbla på den sista säsongen. Med tanke på hur bra serien vad under sina första säsonger och sporadiskt även därefter, känns det trots allt ganska bra att de verkligen försöker att sluta på topp.
 
Beslutet bakom nedläggningen kommer från seriens showrunner (Gansa) och huvudrollsinnehavaren Claire Danes själva, vilket också brukar vara positivt då alla vet om i förväg att det faktiskt är den sista säsongen som spelas in - och att man får göra det på sina egna villkor. Den sista säsongen kommer att bestå av totalt 12 avsnitt.
 

Läs också: Netflix gör den femte och sista säsongen av "Lucifer" extra lång

 
Kommer du att ge den sista säsongen av "Homeland" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 3 augusti 2019 21:30 |