Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 augusti 2018 | 07:30

Showtime bekräftar: Den åttonde säsongen av "Homeland" blir den sista

Det har blivit dags att ta farväl av Carrie Mathison och Saul Berenson en gång för alla.
"Homeland" har sedan sin första superhyllade säsong (från 2011), i vilken Carrie Mathison (spelad av en fantastisk Claire Danes) försöker avgöra huruvida Nicholas Brody (Damien Lewis) är en hjälte - eller en hjärntvättad terrorist, varit en av Showtimes tittarmässigt mest lyckade tv-serier.
 
Även om serien aldrig riktigt har lyckats matcha samma tokhöga kvalitetsnivå som i den första säsongen, har vi fått följa Mathison under totalt sju säsonger nu. Där den senaste, som sändes i början av 2018, utan tvekan hör till en av seriens bästa.
 
 
Nyheten om att den åttonde säsongen, med planerad premiär under 2019, kommer bli den sista säsongen av "Homeland" är lika tråkig som väntad. Både Danes och seriens medskapare, Alex Gansa, har i tidigare intervjuer antytt att den åttonde säsongen skulle bli seriens sista.
 
Under David Nevins, Showtimes VD, presentation vid Television Critics Associations-sommarpressturné bekräftade han nämligen officiellt att Showtime inte kommer att beställa fler säsonger efter den åttonde. Enligt Variety, som var på plats under presentationen.
 
Vad tycker du om att Carrie Mathisons dagar i "Homeland" är räknade? Hade du velat ha fler säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 7 augusti 2018 07:30 |