Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 april 2022 | 07:40

Premiärdatum satt för ”Hunger Games”-prequel

Lionsgate meddelar att “The Ballad of Songbirds and Snakes” kommer släppas på bio hösten 2023.
Vi ska tillbaka till Panem, till en tid långt innan Katniss Everdeen deltog i de brutala Hungerspelen. 
 
Efter fyra populära young adult-filmer med Jennifer Lawrence i täten är det dags för en prequel som bär titeln “The Ballad of Songbirds and Snakes”. Som vi tidigare skrivit ska det handla om Panems tyranniske ledare Coriolanus Snows väg till makten i hans unga år, med Francis Lawrence (”Catching Fire”, ”Mockingjay”-filmerna) tillbaka i registolen. 
 
Filmen följer Snow som 18-åring, nyss utexaminerad från en elitskola, som väljs ut som mentor till en ung flicka från Distrikt 12. Lucy ska snart delta i de 10:e Hungerspelen och hon och Coriolanus utvecklar en nära relation medan han kämpar för att få henne att vinna till varje pris. 
 
Donald Sutherland spelade Coriolanus Snow i de tidigare filmerna. Nu ska en yngre version hittas.
 
Inspelningen har ännu inte startat och inga skådespelare är klara (Jennifer Lawrence är at förklariga skäl inte med i denna prequel). Men det börjar bli dags att rulla igång projektet: “The Ballad of Songbirds and Snakes” får amerikansk biopremiär 17 november 2023
 
De fyra ”The Hunger Games”-filmerna, baserade på Suzanne Collins dystopiska romaner, spelade in närmare 3 miljarder dollar på bio åt Lionsgate mellan åren 2012 och 2015. 
| 29 april 2022 07:40 |