Film

Skribent

Josefine Krischausky

6 augusti 2021 | 10:45

Prequeln till "The Hunger Games" spelas in nästa år

"The Ballad of Songbirds and Snakes" låter inte publiken återse karaktärer som Katniss Everdeen eller Peeta Mellark, utan vi får istället bekanta oss närmare med antagonisten Coriolanus Snow.
Vi har tidigare skrivit om att ännu en "Hunger Games"-film är under utveckling, baserad på Suzanne Collins prequel-roman "The Ballad of Songbirds and Snakes" som gavs ut förra året. Deadline rapporterar nu att förarbetet med filmatiseringen har gått framåt, och att inspelningen är planerad att sätta igång under första halvan av 2022.
 
Prequeln utspelar sig 64 år tidigare än händelserna i "The Hunger Games", 10 år efter kriget som bildade det postapokalyptiska landet Panem. Fokus ligger på en artonårig version av karaktären Coriolanus Snow, som i filmtrilogin spelades av Donald Sutherland. Här får vi följa en ung, charmig man som väljs ut som mentor för den tionde upplagan av Hungerspelen, långt innan han blir den onde presidenten som vi väl känner till.
 
 
Återvänder till registolen gör Francis Lawrence, som även ligger bakom de tre senaste filmerna i serien, och som efter det har varit aktuell med Jennifer Lawrence-filmen "Red Sparrow". Någon rollista har däremot inte avslöjats ännu. 
 
Precis som med föregående filmer backas produktionen av Lionsgate, som är tydligt inställda på att ge även denna film en fysisk biorelease. Om resterande av arbetet går framåt som planerat förväntas "The Ballad of Songbirds and Snakes" få premiär i slutet av 2023 eller tidigt under 2024. 
| 6 augusti 2021 10:45 |