Film

Skribent

Paul Dakwar

12 december 2023 | 09:30

Premiär: Läckra bilder och vackra vyer i HBOs nya träddokumentär

HBOs nya träddokumentär varvar läckra bilder med fascinerande berättelser
Irene Taylor, hjärnan bakom "Moonlight Sonata: Deafness in three movements" och "Leave No Trace" är tillbaka med en ny dokumentär. "Trees and other entanglements" handlar om verkliga berättelser om fascinerande människor som återges med hjälp av... träd?
 
Nej, det är alltså ingen Ent eller en Groot-liknande varelse som med en mörk och bullrig röst berättar olika sagor. Det är en full-barkad dokumentär om träd, och hur träd har spelat en stor roll i olika människors liv.
 
Bland de människor som är i fokus möter vi en ung pojke som kidnappades och gömdes bland träden, en konstnär som förfinar amerikansk bonsai, en fotograf som med en äkta konstnärsöga observerar träd, en mamma som kämpar för att skydda skogarna i sin bakgård, och en man som orubbligt planterar träd som haft stark koppling till olika familjer efter att de blivit upptryckta. 
 
För dig som lockas av det visuella, så kommer du garanterad inte bli besviken, då "Trees and other entanglements" förlitar sig starkt på läckra bilder och vackra vyer.
 
"Trees and other entanglements" har världspremiär på HBO 12 december. 
 
 
| 12 december 2023 09:30 |