Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 juli 2020 | 15:15

Premiär för påkostade skräckserien "Lovecraft Country" i augusti

Den första säsongen av HBO Nordics skräckserie "Lovecraft Country", producerad av J.J. Abrams och Jordan Peele, släpps den 17 augusti.
Vi har tidigare under sommaren och våren hyllat "Lovecraft Countrys" imponerande trailers, som tycks bevisa att vi har ett riktigt påkostat skräckäventyr att se fram emot i slutet av sommaren. HBO bekräftade nämligen genom ett pressmeddelande under dagen att premiären är satt till den 17 augusti.
 
"Lovecraft Country", baserad på Matt Ruffs bok med samma namn, handlar om Atticus Freeman (Jonathan Majors) som tillsammans med vännen Letitia (Jurnee Smollett-Bell) och Onkel George (Courtney B. Vance) ger sig ut på en resa genom 50-talets Jim Crow-Amerika, i sökandet efter sin försvunne far (Michael Kenneth Williams). Det blir början på en kamp för att överleva både rasistisk terror i ett vitt Amerika och mot fruktansvärda monster, frisläppta från H.P. Lovecrafts skräckböcker.
 
 
Den första säsongen av "Lovecraft Country" kommer att bestå av totalt 10 avsnitt, producerade av bland andra J.J. Abrams, Jordan Peele och Misha Green (som även är seriens showrunner).
 

Läs också: Marvel har stora planer för superskurken Knull

 
Kommer du att ge "Lovecraft Country" en chans i augusti? Kommentera gärna nedan!
| 2 juli 2020 15:15 |