Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 januari 2018 | 14:00

Premiär: "Bonusfamiljen" fortsätter att imponera under andra säsongen

MovieZine har fått ta del av hela den andra säsongen av "Bonusfamiljen" inför säsongspremiären - årets bästa svenska tv-serie kan mycket väl redan vara här.
Jag ska erkänna att jag helt missade "Bonusfamiljen"-tåget, under tiden den första säsongen rullade på SVT i fjol. Det var inte förrän Netflix meddelade att "Bonusfamiljen" (eller "Bonus Family") kommer att bli streamingjättens första inköpta Netflix Original från Sverige, som polletten trillade ner för mig kring seriens storhet. 
 
Sedan gick det väldigt fort och bara någon dag senare hade jag slukat hela den första säsongen i ett svep. När tv-året sedan skulle summeras genom min rangordnade topplista över de 120 bästa tv-serierna under 2017, plockade "Bonusfamiljen" den högsta placeringen av alla svenska serier jag såg förra året.
 
Det gör mig lycklig i tv-hjärtat att veta att det görs tv-serier här i Sverige av den här kvaliteten - tack och lov har SVT beställt även en tredje säsong, med premiär under våren 2019. Felix Herngrens produktionsbolag FLX kan utan tvekan konkurrera mot vilka internationella tv-jättar som helst. Något som uppenbarligen Netflix också tog fasta på när de lade vantarna på de globala rättigheterna - vilka i händerna på Netflix innebär att "Bonusfamiljen" kommer att finnas tillgänglig i över 190 Netflix-länder.
 

Hur bra är den andra säsongen jämfört med den första?

 
 
När det kommer till tv-serier med grymma första säsonger är det inte helt ovanligt att fortsättningen under säsong två, blir något av en besvikelse. "True Detective" och även "Mr. Robot" (som också rullar på SVT) är toppexempel på detta, två prisvinnande tv-serier som tappade stora delar av sina tittare under sina respektive andra säsonger.
 
Fortsättningen av "Bonusfamiljen" är lyckligtvis precis lika bra som den första säsongen var - det skulle faktiskt inte förvåna mig om tittarsiffrorna till och med kommer att öka under den andra säsongen.
 
 
Genom oerhört träffsäkra, rörande och roliga vardagshändelser får vi lära känna den allt större "Bonusfamiljen". Men egentligen känns det redan som att jag alltid har känt den här familjen, delar av den påminner om min egen medan andra om vänner och deras familjer. "Bonusfamiljen" är den svenska diskbänksrealismen när den är som bäst.
 
Efter att ha fått ta del av samtliga avsnitt från den nya säsongen i förväg, vågar jag redan nu säga att "Bonusfamiljen" är årets svenska tv-serie att slå - ribban är satt på Stefan Holm-nivå. Det blir helt enkelt inte mycket bättre än såhär. Jag är oerhört nöjd över att det är genom den här serien, som Netflix drygt 100 miljoner prenumeranter har chansen att ta del av en svensk tv.
 

Några nya ansikten att lära känna

 
 
Den redan stora "Bonusfamiljen" utökas ytterligare med Regina Lund, som dyker upp som Lisas syster Emma samt kampsporttränaren Branco, spelad av Dragomir Mrsic, som blir en del av Katjas (Petra Mede) liv. Både Lund och Mrsic är grymma tillskott, även om speciellt en av deras karaktärer höll på att driva mig till vansinne - men mer om detta i en framtida artikel kanske.
 
Under den andra säsongen återkommer givetvis även Fredrik Hallgren, Johan Ulveson, Ann Petrén, Martin Luuk, Amanda Lindh, Frank Dorsin, Jacob Lundqvist, Leo Razzak, Marianne Mörck och Barbro ”Lill-Babs” Svensson i sina roller från den första säsongen.
 
Säsongspremiären sänds ikväll, måndagen den 29 januari, kl. 21.00 i SVT1 och finns sedan kl. 02.00 redan på SVT Play. Den andra säsongen av "Bonusfamiljen" kommer att bestå av totalt tio nya avsnitt. 
 
Är du peppad på att få återse Sveriges mest populära bonusfamilj? Kommentera gärna nedan!
| 29 januari 2018 14:00 |