Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 november 2018 | 09:00

Skönaste praktikplatsen? Titta på Netflix hela dagarna

MovieZine söker skrivglada praktikanter som vill bevaka det växande streamingutbudet.
Letar du efter en spännande praktikplats inom media och journalistik? Drömmer du om att bli nöjesreporter eller filmrecensent? Är du en filmälskare och brinner för underhållning? Sök en av praktikplatserna på Sveriges största film- & tv-sajt!
 

Lediga praktikplatser 2019

 
MovieZine har just nu lediga praktikplatser vintern 2018 och våren 2019. Som streaming-skribent på MovieZine får du bevaka det växande streamingutbudet på tjänster som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More med flera.

Du kommer att få se de senaste filmerna och serierna, ofta innan de släpps till allmänheten. Ditt uppdrag blir att skapa content kring titlarna du ser, i form av recensioner, artiklar, listor och liknande.

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik praktik i en framtidsbransch. På MovieZine.se får du skriva och publicera egna nyhetstexter och artiklar för webben. Du jobbar i ett högt tempo och får lära dig allt om att online-optimera texter, och arbeta med sociala medier för att få spridning på ditt innehåll. För rätt person kan MovieZine bli en tung merit som ger bra arbetsprover inför din fortsatta journalistkarriär.
 
Du kommer att arbeta hemifrån och kan vara bosatt var som helst i Sverige.

Våra tidigare praktikanter har både fått intervjua världsstjärnor, bevakat filmfestivaler och Guldbaggegalan, och åkt iväg på pressträffar utomlands!
 

Stämmer följande in på dig?

 
- Du studerar media/journalistik/liknande på gymnasienivå eller högre
- Du lever för film och tv-serier, och håller dig väl uppdaterad
- Du är en vass skribent med känsla för nyhetsvärdering, rubriksättning och bildval
- Du känner dig hemma i sociala medier och använder dagligen Facebook, Twitter och Instagram
- Du är kreativ och full av idéer på hur man kan göra MovieZine ännu bättre
- Kan du dessutom marknadsföring eller videoproduktion är det ett stort plus

Intresserad? Maila alexander@moviezine.se, berätta mer om dig och vad du kan bidra med på MovieZine. Skicka med en recension eller artikel (ca 3000 tecken) om den senaste Netflix-serien du såg. Ange också vilken period du önskar praktisera hos oss.
| 4 november 2018 09:00 |