Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 oktober 2017 | 15:00

Nu vet vi mer om supersoldaterna i ”Star Wars: The Last Jedi”

Star Wars-fans har uppmärksammat nya detaljer kring Snokes livvaktsstyrka - Pretoriangardet - under Comic Con i New York.
Precis som inför premiären av ”The Force Awakens” vintern 2015 omgärdas uppföljaren ”Star Wars: The Last Jedi” av stort hemlighetsmakeri. Lucasfilm har dock släppt en drös med bilder, och små bitar av information kring nya karaktärer och platser dyker upp här och var för att reta aptiten.

Ett nytt inslag i ”Star Wars: The Last Jedi” blir Praetorian Guards (som hämtar sitt namn från Pretoriangardet, de romerska kejsarnas livvakter).

De rödklädda elitsoldaterna är åtta till antalet, och har i uppgift att skydda Supreme Leader Snoke. Vid en utställning under pågående Comic Con i New York får man bland annat veta mer om deras vapen, skriver Screenrant.
 
 
Praetorians är bland annat utrustade med ett svärd vars blad omges av elektroplasma-energi. Vad sjutton betyder det? Rätt kraftiga attacker, iallafall. Det hoppas vi få se ”in action” i filmen!

Det finns också ett tveeggat svärd, som kan tas itu och bli till två dolkar. Något som kan göra vakterna till rätt oförutsägbara motståndare i strid. Det kan Imperiet behöva, för alla vet ju att stormtroopers är rätt värdelösa.
 
En ny trailer till "The Last Jedi" väntas komma nästa vecka.
 
"Star Wars: The Last Jedi" får svensk biopremiär 13 december.
| 6 oktober 2017 15:00 |