Serie

Skribent

Anders Eklöf

24 augusti 2020 | 23:19

"Powerpuffpinglorna" blir otecknad tv-serie

Den klassiska Cartoon Network-serien är tydligen under produktion på The CW.
Är du uppvuxen under 90-talet och hade eller kände någon med tv-kanalen Cartoon Network finns det en ganska stor chans att du någon gång har sett den klassiska tecknade serien "Powerpuffpinglorna" (eller Powerpuff Girls" som den heter på engelska). 
 
Nu är det kanske på gång att den ska bli en otecknad tv-serie på det amerikanska tv-nätverket The CW, något som sajten Variety rapporterar
 
 
Enligt deras källor ska serien handla om de tre superhjältarna Blomman, Bubblan, and Buttran som nu är desillusionerade 20-åringar, som skiljt sig åt efter att ha förlorat sin barndom till brottsbekämpning. Klarar de av att återförens när världen behöver dem mer än någonsin tidigare? 
 
De som ska arbeta med serien är manusförfattarna Diablo Cody ("Juno") och Heather Regnier ("Veronica Mars"), åt Warner Bros produktionsbolag Berlanti Productions. 
 
Originalserien sändes i sex säsonger mellan 1998-2005 och handlar om grundskoleflickorna Blomman, Bubblan och Buttran, som skapas av Professor Utonium och får superkrafter av misstag under skapelseprocessen. Tillsammans kämpar de mot superskurkar som den intelligenta men galna apan Mojo-Jojo, ungdomsbrottslingarna Amöbagänget och den djävulsliknande varelsen "Han". 
 
D6ec744193ce8caafc0c3d9ad72e5980 maxresdefault
 
Personligen tror jag att The CW skulle kunna göra en bra tv-serie om "Powerpuffpinglorna", då de gjort ett flertal superhjälteserier genom åren som "The Flash", "Supergirl" och "Arrow", men också ungdomsserien "Riverdale" som är baserad på serietidningen "Acke" ("Archie" på engelska). 
 

Läs också: "My Hero Academia: Heroes Rising" är 7:a på biotoppen

 
Tror du att "Powerpuffpinglorna" skulle fungera som otecknad tv-serie? Vilka skådespelare skulle du vilja se i rollerna? 
| 24 augusti 2020 23:19 |