Film

Skribent

MovieZine

3 september 2023 | 15:00

Ex-porrstjärnan Jenna Jameson fick höra att hon hade ett år kvar att leva

Efter nio månader på sjukhus fick Jenna Jameson nog: "Jag bestämde mig för att ta hand om min hälsa själv".
Den 49-åriga Jenna Jameson, en gång i tiden känd som en av porrvärldens största stjärnor, kämpar för sin hälsa. En mystisk sjukdom slog till 2022 och försvagade hennes muskler samt minnet.
 
- Det kom väldigt hastigt. Jag mådde bra, men plötsligt kollapsade jag och kunde inte längre gå. Jag spenderade nio månader på sjukhus, berättar hon.
 
Jameson talar ut för första gången om sitt tillstånd i en intervju med Entertainment Tonight. Där berättar hon att inte ens läkarna förstod vad felet var. Hon fick diagnoser som Guillain-Barrés syndrom och blodcancer, vilket enligt senare tester visade sig vara felaktigt.
 
 
Vid ett tillfälle fick hon skräckbeskedet - att hon hade 6 till 12 månader kvar att leva:
 
- Jag visste inte hur jag skulle ta det, säger hon. Jag blev förvirrad. Jag vägrade låta det hända. Till slut insåg jag att jag måste ta mitt välmående i egna händer. Jag visste att jag hade så mycket kvar att leva för.
 
Jenna tog sin rullstol och rullade ut från sjukhuset. Istället satsade hon på en rad livsförändringar med bland annat träning, holistisk medicin och en ketodiet. Henens fru Jessi Lawless har också varit ett stort stöd. Idag mår Jenna bättre, om än "inte 100% så känns framtiden mer positiv", enligt ett uttalande till FOX News.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Jenna Jameson Lawless (@jennacantlose)

 
Förutom en hyfsat framgångsrik karriär i vuxenfilmsbranschen har Jameson också medverkat i filmer som "Private Parts" (1997) och "Zombie Strippers" (2008) samt tv-serier som "Family Guy" och "Sons of Anarchy". Närmast syns hon i "Secrets of Penthouse", en dokumentärserie om herrtidningen som var med om att forma hennes karriär.
| 3 september 2023 15:00 |