Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 augusti 2017 | 15:00

Porrsajt erbjuder sig att producera säsong 3 av "Sense8"

På riktigt alltså, de vill verkligen göra det.
Hoppet om en hel tredje säsong av "Sense8" tändes under slutet av förra veckan, vilket Indiewire var en av få att rapportera om. Kanske är det för att inte så många tagit porrsidan xHamsters uttalande på allvar. Men borde vi inte fundera på möjligheten, åtminstone lite?
 
"xHamster är för tillfället en av de mest besökta sidorna på internet. Vi har fler besökare dagligen än New York Times, ESPN och Daily Mail. Kort och gott, vi har tittarna och pengarna. Till skillnad från hos Netflix, så skulle ni inte behöva tävla om en del av vår produktionsbudget - den skulle vara er."
 
"Vi förstår att en serie om polymorfisk perversitet är svårt att sälja för en mainstream-distributör som Netflix. Vi har inga sådana begränsningar, vi förstår också vikten av sammanblandad sexualitet över gränserna. Vi är vi, helt enkelt."
 
De fortsätter sedan i sitt uttalande att berätta om sitt arbete med att motverka anti-LBTQ-lagar, främja sexualundervisning i skolor, Planned Parenthood och för sexarbetares rättigheter. xHamster menar att "Sense8" är sen serie vars underliggande budskap är ett som går i linje med deras eget.
 
 
ScreenCrush tog kontakt med xHamster för att reda ut huruvida deras erbjudande är ett seriöst sådant. xHamsters Vice President Alex Hawkins intygar att det verkligen är företagets önskan att gå in och producera en tredje säsong av "Sense8".
 
"Vi är stora beundrare av serien, precis som många av våra fans är. Det skulle givetvis, både för oss och Wachowskis, vara ett stort steg att ta där logistiken skulle behöva lösas. Det här är inte bara om att byta distributör, det här skulle innebära något helt nytt kring hur en serie levereras, med det även hur serien produceras och vad som produceras. Öppnar det upp möjligheter i storyn om serien bryter sig loss från ett mainstreamföretag till en platform som har allt annat än en sexfobi? Känner sig en mainstream-publik säker med att byta platform till en känd för porr?"
 
Det var många som blev förvånade när Netflix valde att lägga ned Wachowski-serien "Sense8" tidigare under våren. Seriens fans gav ifrån sig tillräckligt med ljud för att övertyga Netflix om att låta serien komma tillbaka, för att knytas ihop i en två timmar lång seriefinal. 
 
Netflix som fortfarande kommer att ha de två första säsongerna av "Sense8" i sitt utbud, oavsett hur det blir, lär sannolikt inte vilja släppa ifrån sig rättigheterna till ett av sina Netflix Originals. Men det är ändå en intressant tanke, vi som fans har tidigare vänt oss mot Netflix när en serie varit i behov av räddning - och nu finns det andra företag som vill rädda en nedlagd serie från Netflix istället.
 
Kanske ser vi också en snar framtid där besök på porrsidor kan förklaras med att "jag besöker bara sidan för seriernas skull", likt Playboy-läsarnas "jag köper bara tidningen för artiklarna" när det begav sig.
 

Läs också: Nedläggningen av "Gypsy" krossar Netflix-illusionen

 
Vill ni se en tredje säsong av "Sense 8" även om den produceras av en porrsajt? Kommentera nedan.
| 21 augusti 2017 15:00 |